Біля Львова аграрії збирають урожай з десятків га захоплених земель, які призначалися під дорогу і цвинтар

17:16 15 липня 2024 р.

Фото до новини

Йдеться про захоплення земель у Гряді, Малехові. А також поблизу Ситихова й Малих Підлісків.

Про це інформує Львів. Містобудування, пише DailyLviv.com.

Як зазначають у ЛМР, на самозахоплених землях у львівській громаді так звані невідомі аграрії, яких розшукує слідство, почали комбайнами збирати врожай. Зібрали вже половину. У громадах побоюються, що з такими темпами слідства наступного року масштаби захоплення комунальних та державних земель збільшаться вже втричі. 

"Торік невідомі засіяли та успішно зібрали врожай спочатку на 50 га самозахопленої землі. Цього року вже йдеться про понад 120 га комунальної та державної землі. А що буде далі?" – не безпідставно побоюються у населених пунктах Львівської громади.    

Йдеться про захоплення земель у Гряді, Малехові. А також поблизу Ситихова й Малих Підлісків, по яких поліція відкрила кримінальне провадження ще торік. Проте особи досі не встановлені.   

"Земля, яка має працювати на всю громаду, наразі приносить прибуток певним особам. Збитки для бюджету від таких дій вже перевищили мільйони гривень. Та найгірше, що така безкарність породжує нові злочини", - наголошують в ЛМР.

Нагадаємо, торік управління держконтролю за використанням земель ЛМР під час чергового моніторингу виявило кілька фактів захоплення земель комунальної та державної власності.

"У Малих Підлісках спочатку захопили 50 га, а згодом удвічі більше території. Мова — про майже 93 га комунальної землі, а також про 8,9 га державної, яка призначена під будівництво нової концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець. Не погребували навіть землею під новостворене кладовище у Малих Підлісках. Ще один випадок інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. Разом 21,17 га землі. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності. Як і в Малих Підлісках зазіхнули на новостворене кладовище. Попри те, що там вже встановили і освятили хрести, аграрії засіяли тут пшеницю. Ще 2,4 га державної та  6,9 га комунальної землі опинилися в руках невідомих аграріїв у Гряді",- йдеться в повідомленні ЛМР.

За  всіма цими фактами інспектори управління передали матеріали  для подальшого реагування у відповідні правоохоронні та контрольні служби. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів