Більше третини українців спроможні придбати тільки дешеве

13:00 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це свідчать результати дослідження купівельних переваг «Shopper Study», проведеного транснаціональною компанією «Henkel».

«Коммерсантъ-Украина» інформує в публікації «Не в грошах щастя», що Україні частка покупців, які в першу чергу шукають найдешевший товар, – 38%. Рівно стільки ж «шукачів вигоди» – любителів оптимального співвідношення ціни та якості.

На третьому місці (24%) «байдужі» – ті, хто купують товар, який їм подобається незалежно від ціни. Про це свідчать результати дослідження купівельних переваг «Shopper Study», проведеного транснаціональною компанією «Henkel» спільно з її партнером – дослідницьким центром «Opinion».

У ході нього з’ясовано також, що в Україні при здійсненні щоденних покупок 60% покупців схильні керуватися списком, «складеним в голові», при заплановані покупки цей відсоток знижується до 32%. При цьому точний список становлять 35% і 50% споживачів відповідно.

Вибір магазину споживачем для здійснення покупки залежить від наявності в ньому звичного для нього бренду. Згідно з відповідями респондентів, 54% з них виявляють лояльність до нього, а 40% – до торговельної мережі.

Менеджер «Henkel» із корпоративних комунікацій Катерина Юрьєва пояснює: «Те, що ціна для двох третин українців не є основним фактором при виборі продукції, можна пояснити їхніми низькими доходами».

Як інформував «ЩЛ», більшість мешканців області отримує платню, яка не перевищує державні соціальні стандарти – прожитковий мінімум для працездатних осіб, тим часом ціни на овочі «борщового набору» продовжують зростати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів