Білоруській армії дозволили розстрілювати цивільних

13:28 5 лютого 2024 р.

Фото до новини

Нові правила звільняють військових від відповідальності за застосування зброї «з урахуванням обставини, характеру злочину й особи злочинця».

Про це повідомляє DailyLviv.com. з посиланням на Польське радіо

Аляксандр Лукашенка підписав указ, яким вніс зміни до статутів Збройних сил Білорусі. Військові отримали право «застосовувати вогнепальну зброю, спеціальні засоби, бойову і спеціальну техніку проти цивільних осіб при виконанні військових завдань».

Нові правила звільняють військових від відповідальності за застосування зброї «з урахуванням обставини, характеру злочину й особи злочинця». Про поранення або загибель цивільної особи в результаті застосування зброї, спеціальних засобів і бойової техніки необхідно повідомляти прокурора.

У січні Аляксандр Лукашенка підписав поправки до закону «Про органи державної безпеки». Згідно з поправками, співробітники КДБ мають право застосовувати зброю проти жінок, дітей та людей з інвалідністю.

Попри закони, бійці армійських спецпідрозділів та співробітники КДБ відкривали вогонь по натовпу під час мирних громадських протестів після сфальсифікованих президентських виборів 2020 року. Десятки людей були вбиті та поранені.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів