Бійці батальйону спеціального призначення «Львів» патрулюють місто Дебальцеве на Донеччині (відео)

20:38 17 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Завданням батальйону «Львів» є підтримка громадського порядку й попередження провокацій у прифронтовому місті з непростим ставленням мешканців до української армії.


Відео: InformatorTV

Інтернет-видання «Informator.lg.ua» розповіло сьогодні, 17 січня, в публікації «Батальйон «Львів». Львів'яни в Дебальцевому. Частина 1»:

«Один із післясвяткових днів ми проводимо з бійцями батальйону спеціального призначення «Львів». Щоранку бійці підрозділу розпочинають патрулювання.

Завданням батальйону «Львів» є підтримка громадського порядку й попередження провокацій у прифронтовому місті з непростим ставленням мешканців до української армії. Це не завжди помітна, але важлива робота, котра, як ми змогли переконатися, приносить свої результати.

Командир однієї з рот батальйону Зореслав Каїнський зробив нам своєрідну «екскурсію» по місту й розповів про те, що сталося в Дебальцевому з вересня, коли ми зустрічалися з бійцями «Львова» вперше. За цей час Зореслав і його бійці встигли 45 днів відпочити вдома й повернутися в зону АТО – місто зустріло їх новими руйнуваннями.

Інтенсивні обстріли тривали до початку грудня, але після проголошення «режиму тиші», бойовики практично перестали обстрілювати житлові квартали – вогонь ведеться тільки за передовими позиціями і дебальчани отримали довгоочікувану перепочинок.

За словами Зореслава, після настання відносного затишшя в місто стали повертатися жителі, які виїхали від війни в довколишні міста й селища. На вулицях Дебальцевого дійсно стало жвавіше.

Школи і дитячі сади ще не працюють (школярі, за словами військових, вчаться дистанційно й відвідують школу раз на тиждень), але й дітей у місті стало помітно більше. Це ще не справжній мир – щовечора в передмістях рвуться снаряди, не працюють підприємства й деякі установи, не завозиться паливо на автозаправні станції, зняти готівку можна тільки в одному банкоматі на все місто – але люди, втомлені від війни, вірять у те, що мир – близький, і повертаються в свої будинки.

Про це повідомили в суботу на сайті інтернет-видання «Informator.lg.ua», де невдовзі продовжили в публікації «Батальйон «Львів». Львів'яни в Дебальцевому. Частина 2»:

«Бійці добровольчого батальйону «Львів» виконують свої обов'язки щодо підтримання громадського порядку в місті Дебальцеве вже три місяці. Вони розповідають про свою взаємодію з місцевою міліцією й поступове налагодження добрих стосунків військових з які залишилися в місті жителями.

За словами львів'ян, дебальчани ставляться до них по-різному. Одні вітають словами «Слава Україні!», інші – малюють на стінах гасла «Смерть бендерівцям!». Але, в цілому, військові відзначають, що їхні стосунки з жителями за останні місяці помітно покращилися. Постійне спілкування й реальна допомога жителям дали свої плоди – все менше місцевих вважають їх «карателями».

Бійці батальйону розповідають про місцеву дівчинку дошкільного віку, яка намалювала й передала їм такі ж зворушливі малюнки, котрі надсилають школярі з їх малої батьківщини. Поки тут є такі діти, за це місто варто боротися – кажуть бійці «Львова».

Про це також повідомляється в суботу на сайті інтернет-видання «Informator.lg.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів