Бійці 92-ї бригади з Харківщини змінили львівських десантників на ріці Сіверський Донець (відео)

17:42 6 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Єдиний вцілілий міст через Сіверський Донець, який знаходиться в районі міста Щастя та частина правого берега цієї ріки, знаходиться під контролем бійців 92-ї механізованої бригади.


Відео: «Informator TV»

Інтернет-портал «Преса України» інформує сьогодні, 6 грудня, в повідомленні «Міст через Сіверський Донець поблизу Щастя – під контролем бійці АТО»:

«Єдиний вцілілий міст через Сіверський Донець, який знаходиться  в районі міста Щастя та частина правого берега річки знаходиться під контролем бійців 92-ї механізованої бригади. Про це повідомляє «Informator», новину передає «Преса України».

Вважається, що межа контрольованої українськими військовими території Луганської області проходить по ріці Сіверський Донець, а весь протилежний берег контролюється бойовиками ЛНР. Проте це не зовсім так, частину правого берега річки теж контролюють українські військовослужбовці.

Раніше цю територію контролювали десантники з 80-ї аеромобільної бригади (зі Львова. – «ЩЛ»), а тепер їх змінили мотострільці 92-ї ОМБ (92-а окрема механізована Чугуєво-Ропшинська бригада (в/ч А-0501), чиє є постійне місце дислокації – смт Клугино-Башкирівка в Чугуївському районі Харківської області). Нещодавно бойовики щодня обстрілювали позиції українських бійців, але в кінці листопада офіцери бригади домовилися з командирами найманців, які стоять на позиціях напроти, про повне припинення вогню. Наразі перемир'я дотримується обома сторонами.

«Міст здавати ми не збираємося. Щастенським пообіцяли, що будемо стояти до кінця. Вони хочуть захопити ТЕС, але ми не дамо їм цього зробити», – каже командир 92-ї ОМБ «Снігур».

Також командир розповідає, що кадировці вже не хочуть воювати, а просяться додому, але їм ніхто не дозволяє повертатися , назад дороги нема. Чеченські найманці говорять, що їхали на Донбас воювати з фашистами, але побачивши українських бійців, вони зробили висновок, що ніякі це не фашисти, а люди, які воюють за свою землю. 

Далі про щоденні будні бійців 92-ї механізованої бригади – на відео від «Informator TV».

Про це повідомляється в суботу на інтернет-порталі «Преса України» з посиланням на «Informator.lg.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів