Безпілотники вночі маневрували: з-понад 20 БпЛА близько 20 було знищено, - Гуменюк

07:38 30 вересня 2023 р.

Фото до новини

У ніч проти 30 вересня ворог атакував кілька областей України ударними безпілотниками, випущеними з різних окупованих росіянами місць.

За повідомленням в телеефірі голови Об'єднаного пресцентру сил оборони "Південь" Наталії Гуменюк, пише Dailylviv.com, окупанти випускали ударні безпілотники зі східного узбережжя Азовського моря і з мису Чауда в Криму.

Добрі новини: з-понад 20 дронів, що летіли, майже 20 з них були знищені.

Прикрі новини: безпілотники маневрували за непростими маршрутами і знову були спрямовані на Південь Одещини. БпЛА намагалися обійти систему протиповітряної оборони для того, щоб увійти не тільки в південні, а й у центральні регіони України, – сказала речниця.

За словами Наталії Гуменюк, пріоритетом ворога є Подунав'я – припортова інфраструктура відповідного напрямку, який ворогу не дає спокою за зерновою ініціативою. Окрім того, росіяни шукають об'єкти критичної та іншої важливої інфраструктури, ураження яких може суттєво вплинути, в тому числі на економіку регіонів.

Відбулося влучання в один з об'єктів інфраструктури на Вінниччині, але пожежа вже ліквідована. І евакуація, яка проводилась для безпеки людей, не була критичною,
– повідомила капітан 1 рангу Наталія Гуменюк.

За інформацією Вінницької ОВА, на Вінничині повітряна тривога тривала майже три години. Ворог завдавав ударів з повітря. Були влучання в об'єкт інфраструктури. Новину про прильоти повідомили у Калинівській міській раді.

Масована атака БпЛА Shahed на Одеську і Миколаївську області розпочалася за годину до опівночі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів