Батьки порушують ПДР, ігноруючи безпеку своїх дітей

10:35 26 лютого 2021 р.

Фото до новини

Майже половина дітей у Львові їздить у автівках без автокрісел. Такі результати дослідження отримали волонтери громадської організації “Impact”, що займається безпекою дорожнього руху в Україні.

Два тижні волонтери ГО “Impact” спостерігали за львівськими автомобілями на найбільших перехрестях міста і фіксували, скільки транспортних засобів пересуваються із дітьми з автокріслами та без них. Волонтери виходили на дорогу тричі на день впродовж  двох тижнів (зранку, в обід та ввечері) та занотовували інформацію. Дані фіксувалися у кількох районах: перехрестя Любінська-Виговського, кільце Чорновола-Липинського, та Верхній Шувар (Червоної Калини – Довженка)

Проводилось спостереження з 30 листопада по 12 грудня 2020 року. Всього було зафіксовано 33026 автомобілів. З них у 2251 машині перебували діти. 1267 дітей перебували у спеціальних дитячих утримуючих пристроях. Натомість 984 дитини їхали в автівці без додаткового захисту.

У відсотковому співвідношенні результати виглядають так: 56% дітей віком до 12 років перебувають у автокріслах. А 44% їх однолітків перевозять в машині без додаткового захисту, що є порушенням правил дорожнього руху. 

Дослідження проводяться в рамках міжнародного проекту “Безпека дітей на дорогах України” у співпраці зі Східним альянсом за безпечний і сталий транспорт (Велика Британія) та фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Метою проекту є дослідити тему та рівень використання дитячих утримуючих пристроїв в Україні та у Львові зокрема.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів