Банк у Києві захоплював громадянин Узбекистану

14:56 3 серпня 2020 р.

Фото до новини

Він взяв у заручниці одну працівницю банку і вимагав присутності журналістів.

Про це заявила пресслужба відомства, інформує DailyLviv. Введено в дію план спеціальної операції СБУ "Бумеранг". "В заручниках перебуває одна людина, інші - евакуйовані", - йдеться у повідомленні СБУ "Щодо погрози вибуху у відділенні №12 ПАТ «Універсал банк», що розташоване  в БЦ «Леонардо». Злочинець вимагає присутності журналістів.

"За попередніми даними, при собі має велику спортивну сумку і портфель, від сумки до ноги прикріплено провід", - заявили у відомстві. Попередньо встановлено, що зловмисником є Карімов Сухроб Рахматович (Karimov Sukhrob), 25.03.1988р.н., уродженець м. Самарканд, громадянин Узбекистану.

За словами жінки, яка була в банку на момент захоплення, чоловік заявив, що в нього бомба та вимагав 40 тис. грн. Ольга Артюшенко, яка перебувала в будівлі БЦ "Леонардо" в момент захоплення, повідомила в коментарі "Страні", що терорист перебуває на першому поверсі будівлі в банку, з боку вулиці Володимирської.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у ФБ: "За попередньою інформацією, особою, яка погрожує терористичним актом, є громадянин Узбекистану - Карімов Сухроб Рахманович , 25.03.1988 р.н. Судячи за його соціальними мережами - це психічно неврівноважена особа.Терорист декларує, що в його рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб’ють, оскільки за його ногу причеплено трос, який прив’язаний до детонатору. Ми поки що не знаємо, наскільки серйозні його наміри та чи дійсно в нього справжня вибухівка. Тому наразі обрана стратегія перемовин. На місці створений оперативний штаб СБУ та поліції. Введено в дію план спеціальної операції СБУ «Бумеранг». Керівництво операції повністю взяло на себе СБУ. Поліція допомагає СБУ в охороні громадської безпеки та оточенні території спецоперації".

У підсумку терориста захопили живцем  - ніхто не постраждав. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів