Американські крилаті ракети у 2026 році долітатимуть до Москви

11:15 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Сполучені Штати вперше після закінчення холодної війни розмістять зброю далекого радіусу дії в Німеччині.

З 2026 року на території ФРН будуть розміщені крилаті ракети Tomahawk, зенітні ракети SM-6 і нещодавно розроблена гіперзвукова зброя, яка має значно більший радіус дії, ніж нинішні наземні системи в Європі. Про це повідомляє Bild, пише DailyLviv.com.

Американські крилаті ракети, як і німецька система озброєння Taurus, здатні долати великі відстані та знищувати військові цілі на території супротивника. Це можуть бути командні центри, бункери та радарні установки. Якщо Tomahawk запускають з мобільних пускових установок, кораблів чи підводних човнів, то ракети Taurus – з літаків.

Дальність дії американських крилатих ракет становить до 2500 кілометрів — це означає, що теоретично вони можуть долетіти навіть до Москви. Дальність польоту ракет Taurus – близько 500 кілометрів.

За інформацією BILD, канцлер Олаф Шольц найближчим часом хоче так тісно переплести німецькі та американські збройні сили, щоб жоден новий президент США — можливо, ним стане Дональд Трамп — не зміг роз'єднати їх без шкоди.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну президент США Джо Байден збільшив присутність американських військ у Німеччині, щоб краще захистити територію НАТО. При цьому Дональд Трамп під час свого президентського терміну погрожував вивести США з НАТО і неодноразово критикував країни, що входять до альянсу через недостатні витрати на оборону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів