Агресор завдає ракетних і авіаударів по об’єктах військової і цивільної інфраструктури

08:00 5 червня 2022 р.

Фото до новини

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

За оперативною інформацією Генштабу ЗС України станом на 06.00 05.06.2022, агресор продовжує завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах військової і цивільної інфраструктури, зокрема і у Києві, пише Dailylviv.com.

На Волинському і Поліському напрямках зберігається загроза ракетних і авіаційних ударів з території білорусі. До 11 червня 2022 року продовжено терміни проведення перевірки бойової готовності підрозділів збройних сил республіки білорусь. У рамках зазначених заходів у Брестській області проведено контрольно-тактичне заняття з підрозділами однієї з бригад сил спеціальних операцій збройних сил республіки білорусь. Відпрацьовані питання дій підрозділів у міських умовах, а також подолання водної перешкоди.

На Сіверському напрямку агресор здійснив артилерійські обстріли об’єктів інфраструктури у районах населених пунктів Старикове і Катеринівка Сумської області, а також населеного пункту Кам’янська Слобода Чернігівська області.

На Харківському напрямку підрозділи противника продовжують зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих позицій і недопущенні подальшого просування наших військ до Державного кордону. Противник не припиняє вогневе ураження позицій наших військ поблизу міста Харкова. 

Російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси у районі населеного пункту Черкаські Тишки. 

На Донецькому напрямку підрозділи агресора основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій з метою оточення наших військ у районах міст Сєверодонецьк і Лисичанськ та блокування основних логістичних шляхів. 

На Лиманському напрямку ворог веде наступ у напрямку Святогірська, намагається витіснити наші війська на правий берег річки Сіверський Донець.

На Сєверодонецькому напрямку окупанти, за підтримки артилерії, ведуть штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, контролюють східну частину міста. Крім того, з метою захоплення панівних висот, супротивник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському і Запорізькому напрямках окупанти здійснюють вогневе ураження переднього краю оборони і тилових районів наших військ, з метою сковування наших підрозділів та недопущення їх перегрупування.

Ворог розгорнув на Миколаївському напрямку до двох реактивних і двох батарей ствольної артилерії. Також намагався відновити свої втрачені позиції на напрямку Сухого Ставка й Лозового. Зазнав значних втрат і відійшов.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

У суботу ППО збила 9 повітряних цілей російських окупантів: 4 крилаті ракети

Вибухи у Києві: у Дарницькому і Дніпровському районах

Недільні ракетні удари: Одеська і Миколаївська області

Загроза ракетного удару: на Львівщині оголосили повітряну тривогу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів