Адмінкомісія оштрафувала за пластикові вікна трьох львів’ян

13:00 28 листопада 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: city-adm.lviv.ua

У середу, 28 листопада, на засіданні адмінкомісії при виконкомі ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини розглянули протоколи щодо незаконних дій на п’ятьох об’єктах культурної спадщини Львова, які вчинили фізичні та юридичні особи (заміна дерев’яних вікон на пластикові, перепланування).

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті ЛМР наклала штраф у розмірі 1700 гривень на власників двох квартир в будинку №59 на вулиці Дорошенка та одного власника квартири в будинку №14 на вулиці Краківській. Всі вони провели засклення балконів пластиковими віконними заповненнями й заміну дерев’яних вікон на пластикові.

Адмінкомісія розглянула також факт заміни 14 дерев’яних вікон на будівлі одного з факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка на вулиці Дорошенка (№41). Його представники юридичної надали дозвільні документи на проведення робіт і запевнили, що замінені вікга – не пластикові, а дерев’яні, які зовні виглядають як пластикові. Для вивчення документів і обстеження вікон справу перенесено на тиждень.

Адмінкомісія також перенесла на тиждень розгляд справи про порушення в будинку №35а на вулиці Вітовського (вілла Бачевського). Начальник відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища й відповідальний секретар адмінкомісії Олег Хандин доповів: «Попередньо наша комісія наклала штраф у розмірі 17 тисяч гривень на власника будівлі за проведені незаконні роботи по заміна вікон і фарбування фасаду, оскільки порушники готові йти на співпрацю та ознайомити з усіма документами, відповідно до яких проводилися роботи. Зараз у будівлі з’явилася скляна надбудова, яка теж, очевидно, є незаконною».

Відтак, комісія прийняла рішення скерувати листи у правоохоронні органи та запросити на наступне засідання власника будівлі №35а на вулиці Вітовського. Про це повідомили в середу, 28 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів