97% споживачів «Львівтеплоенерго» можуть регулювати подачу опалення

15:00 19 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

«Львівтеплоенерго» подає опалення до будинків відповідно до температурного графіку подачі теплоносія.

Про це повідомили у вівторок, 19 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Тобто, з огляду на плюсову температуру зовнішнього повітря, теплоносій подається нижчої температури в порівнянні із зимовими місяцями. Однак, як повідомляють тепловики, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Це дозволяє не залежати від теплопостачальної організації, зменшити споживання теплової енергії і менше плати за опалення».

«Станом на сьогодні 97% усіх споживачів«Львівтеплоенерго» обладнані вузлами обліку теплової енергії і мають можливість регулювати. Тобто, при необхідності, відключити подачу тепла до свого будинку і в такий спосіб встановлювати комфортну для себе температуру та економити кошти. Однак, таке регулювання потрібно робити технічно правильно, тому ми, зі свого боку, готові показати, навчити і проконсультувати як це робити. Хоча, варто відзначити, що у будинках ОСББ і ЖБК мешканці постійно проводять регулювання подачі тепла, — розповів, начальник експлуатаційно-диспетчерської служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Дмитро Романків.

«За його словами, місцеве регулювання подачі опалення в будинку потрібно проводити в такий спосіб: при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80 повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку); при зниженні температури зовнішнього повітря вище +6… +80 подача теплоносія відновлюється. Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Краще, коли ця особа живе в цьому будинку. Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів