90% українців, які виїхали за кордон через війну, - це жінки і діти

20:54 24 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Створення умов для їх повернення додому є одним з ключових пріоритетів Уряду України.

Про це розповіла перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко під час панелі «Немає миру без жінок» на конференції «Час переосмислити», яку відкрили в португальському Ештурілі Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза та перша леді України Олена Зеленська 24 жовтня 2024 року. Про це пише DailyLviv.com.

Крім того, Юлія Свириденко розповіла про програми для підтримки економічної активності жінок, такі як гранти на створення власного бізнесу, програми із перенавчання та професійного зростання. Зокрема, Міністр закликала Португалію долучитися до Skills Alliance, який Україна запустила спільно із партнерами у червні під час Ukraine Recovery Conference у Берліні. 

«За останніми даними ООН, 6,4 мільйона людей виїхали за кордон через війну. 90% з них — жінки з дітьми. Створення умов для повернення наших людей додому — те, над чим ми активно працюємо як Уряд. І за кожної нагоди просимо партнерів про підтримку цих зусиль. Зокрема, закликаємо доєднатися до наших грантових програм для створення чи розвитку бізнесу, аби у жінок була мотивація повертатися і створювати в Україні власний бізнес. Закликала також Португалію долучитися до Skills Alliance, який підтримали вже 50 країн, організацій та представників бізнесу. Мета цієї ініціативи — за три роки перенавчити 180 тисяч українців», — зазначила Юлія Свириденко.

Читайте також: Українці бояться повертатись з-за кордону з кількох несподіваних причин

Міністр економіки також підкреслила важливу роль, яку українські жінки відіграють під час повномасштабної війни. Вона зазначила, що спроможність жінок та очолюваних ними компаній є основою стійкості економіки. 

Щоб підтримати жіноче лідерство, Міністерство економіки України з ініціативи першої леді Олени Зеленської запустило інформаційну кампанію «Звісно, зможеш!». Її мета — скоротити гендерний розрив в оплаті праці з 18,6% до 13,6%. За словами Юлії Свириденко, у Португалії гендерний розрив в оплаті праці нині на рівні 13,1% і це є прикладом наслідування для України.

Читайте також: Майже 1800 чоловіків-призовників виїхали за кордон через 62 організації і не повернулися. Влада Львівщини оприлюднила список

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів