9 травня Львів спільно охоронятимуть від провокаторів самооборонівці й силовики (відео)

19:30 30 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Завтра відбудеться тренінг активістів і міліціонерів із цього приводу.


Відео: zik.ua

На зборах представників Народної самооборони із західних областей України, які відбулися у Львові, обговорили питання, як уникнути провокацій 1 та 9 травня. Самооборонівці охоронятимуть спокій у своїх містах спільно з силовими органами. Про це йшлося 30 квітня на прес-конференції у Львові.

«Ми готуємося до того, щоб 9 травня не було провокацій російських спецслужб, коли українцям спробують причепити ярлик фашистів, які будуть бити визволителів, антифашистів. Ми координуємо свої зусилля з силовими структурами. До 9 травня ми збільшуємо свої сили, свою чисельність, щоб допомогти правоохоронним структурам не допустити такого сценарію», – розповів координатор громадського формування «Народна самооборона» Львівщини Валерій Веремчук.

Він також наголосив, вщо ідповідальність за події у Львові та області покладена на міського голову Львова та голову ЛОДА, які чомусь не робили жодних зусиль, щоб уникнути провокацій 27 квітня. «Лише завдяки співпраці журналістів та громадськості вдалося поламати сценарій провокацій під час Маршу вишиванок у Львові», – зауважив Веремчук.

За його словами, у цей день самооборонівці з 8.00 до 20.00 охороняли від можливих нападів Генконсульство РФ у Львові, російський культурний центр, Монумент слави на вулиці Стрйиській, офіс КПУ. Також активісти були біля пам’ятників Степанові Бандері та Тарасові Шевченку.

Зараз львівські самооборонівці спільно з міліцією готуються до можливих провокацій 9 травня. Зокрема, як розповів Веремчук, 1 травня відбудеться тренінг активістів та міліціонерів щодо протидії можливим сценаріям 9 травня.

Керівники Самооборони з Рівненщини, Хмельниччини та Закарпаття також повідомили, що тісно взаємодіють з силовиками, аби забезпечити спокій у своїх областях. «Ми готуємося до забезпечення охорони громадського порядку з 1 травня і доки це буде потрібно. Розроблені відповідні плани дій з правоохоронними органами щодо охорони правопорядку під час масових акцій 1 та 9 травня», – розповів керівник ГФ «Народна самооборона» Закарпаття Юрій Лихтей.

Про це повідомляє в середу Західна інформаційна корпорація.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів