9 нових автобусних маршрутів до сіл Львівської ОТГ наразі не поїдуть: область відповіла місту

12:35 27 листопада 2020 р.

Фото до новини

26 листопада 2020 року низка засобів масової інформації поширили публікації, в яких йдеться про те, що Львівська обласна державна адміністрація не погодила схеми міських автобусних маршрутів до населених пунктів Львівської ОТГ.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Питання організації пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування в межах ОТГ наразі законодавчо не врегульоване, пояснили в управлінні транспорту та зв’язку ЛОДА.

Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради України проєкт Закону України «Про внесення зміни до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» від 13.11.2020 № 4376. Проєктом Закону передбачена передача повноважень щодо організації пасажирських автомобільних перевезень від районних державних адміністрацій до обласних державних адміністрацій або виконавчих комітетів місцевих рад територіальних громад. Цим проєктом Закону пропонується покласти повноваження щодо організації пасажирських перевезень на внутрішніх маршрутах області, які будуть виходити за межі території територіальної громади, на обласні державні адміністрації.

Натомість на автобусних маршрутах загального користування, які проходять між населеними пунктами в межах однієї територіальної громади (міські та/або приміські маршрути) - на виконавчий орган місцевої ради територіальної громади.

Тому організація перевезень пасажирів на приміських і міжміських маршрутах досі є виключною компетенцією місцевих державних адміністрацій.

У своєму листі 5/26-9592/0/2-20/5-36.1 від 11.11.2020 до Львівської міської ради обласна державна адміністрація зазначила, що, відповідно до законодавства, паспорт маршруту регулярних спеціальних перевезень погоджується відповідним підрозділом Державтоінспекції (Управлінням патрульної поліції у Львівській області ДПП).

"Міська рада просила посприяти погодженню виконавчими органами ЛОДА схем нових маршрутів - це ті речі, які не є у наших повноваженнях. У відповіді ми вказали, що такі паспорти погоджуються поліцією. Ми не можемо погоджувати, ми можемо лише проводити конкурс, але, відповідно до законодавства, це можна зробити у лютому 2021 року. Тоді у нас таких повноважень не буде", - зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Відтак, Львівська ОДА діє відповідно до того правового поля, яке існує на даний час. Повноваження щодо погодження схеми маршруту має Національна поліція.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року Львівській міській раді, всупереч вимогам чинного законодавства України, не знадобилось жодних погоджень від Львівської облдержадміністрації для зміни схеми руху міського автобусного маршруту № 52 Львів АС «Західна» – Львів, вул. Варшавська до смт. Рудне через населений пункт Зимна Вода.

Львів затвердив автобусні маршрути до сіл Львівської ОТГ. Область не погодила

Мерія Львова затвердила 9 маршрутів до населених пунктів Львівської ОТГ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів