87 львів’ян скористалися майданчиком для збору будівельних відходів

17:00 18 жовтня 2018 р.

Фото до новини

Майданчик для збору будівельних відходів на вулиці Жовківській, 18 у Львові прийняв відходи від 87 людей.

Про це повідомили в четвер, 18 жовтня, в прес-службі Львівської міськради. Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак зазначив: «Майданчик для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів у м. Львові працює два з половиною місяці. Це перший пункт великогабаритного сміття у Львові. У планах Львівської міської ради відкрити такі пункти у кожному районі. Зокрема, наступний майданчик, протягом місяця, буде відкрито у Галицькому районі».

Сергій Бабак також розповів: «Приймаємо великогабаритні відходи - старі меблі, старі холодильники, телевізори, використані шини, старі вікна, дрібне будівельне сміття. Приймаємо ці відходи безкоштовно. Було рішення виконавчого комітету, що в якості експерименту три місяці приймати відходи безкоштовно, а потім думати про оплату. Та ми продовжуватимем безкоштовно приймати це сміття, адже головна ціль цього підходу, щоб у місті було чисто».

Заступник міського голови також пояснив: «Такий підхід до збору сміття ми побачили у країнах Західної Європи. За таким принципом як організовано там ми організували у Львові. Будь-який мешканець Львова може сюди звернутися і здати відходи. тому ми просимо показати хоча б якийсь документи, бо в перші тижні роботи пункту до нас почали приїжджати люди із передмістя Львова і привозити великі машини сміття з будівельних майданчиків».

Сергій Бабак також повідомив: «Цей майданчик організовано саме для мешканців Львова. Також ми продумуємо запровадження послуги, щоб якщо мешканець не може привезти відходи сам, організувати машину, та зможе за певну оплату, поїхати і забрати сміття. Майданчик діє на території «Львівспецкомунтрансу». Нові майданчики, які планують відкривати, також будуть організовані цим підприємством».

А директор «Львівспецкомунтрансу» Тарас Стефанишин розповів: «За два місяці роботи майданчик на вулиці Жовківській, 18 прийняв відходи від 87 осіб. Зокрема, отримано майже дві тони будівельного сміття у серпні та 900 кілограмів у вересні, 63 одиниці меблі у серпні й 11 – у вересні; 10 одиниць побутової техніки у серпні й 29 – у вересні»

Більше подробиць опублікували на сайті Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів