70 заявок зі Львівщини подано для отримання коштів з держбюджету на розбудову ЦНАПів

09:05 14 травня 2021 р.

Фото до новини

Львівщина – одна з найактивніших областей, які брали участь в конкурсі на отримання коштів держбюджету для розбудови мережі надання адміністративних послуг. Конкурс завершився вчора.

Про це інформують у департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Понад 70 заявок зі Львівщини було подано для отримання субвенції з держбюджету на розбудову ЦНАПів. Загальна вартість поданих клопотань понад 108 мільйонів гривень, своєю чергою територіальні громади гарантували понад 22 млн грн співфінансування з місцевих бюджетів.

«Таким чином Львівщина продемонструвала, що питання якісних адміністративних послуг дійсно важливе для органів місцевого самоврядування області»,-  зазначили в департаменті.

Як наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький, забезпечення якісної системи надання адміністративних послуг мешканцям територіальних громад – одна з найважливіших функцій органів місцевого самоврядування в контексті децентралізації.

Так до кінця року, відповідно до законодавства, всі ЦНАПи при райдержадміністраціях припиняють свою роботу.

«Саме тому, дуже важливо утворити центри надання адміністративних послуг при органах місцевого самоврядування уже цьогоріч», - наголосили у департаменті економічної політики.

 Довідково:

Станом на сьогодні в 47 із 73 територіальних громад області наявні 111 точок надання адміністративних послуг. Це ЦНАПи, їх територіальні підрозділи та віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП.

З проєктною мережею чинних та планових точок надання адміністративних послуг можна ознайомитися за посиланням.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів