64 військових 24-ї механізованої бригади зі Львівщини самовільно повернулися зі зони АТО, – ЗМІ

15:34 5 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Прилепа / УНІАН

Як повідомили в газеті в п’ятницю в газеті «Сегодня», їй про це розповів голова Яворівської райдержадміністрації Іван Стецькович.

Із зони АТО самовільно повернулися додому 64 військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади, яка постійнодислокується в місті Яворів Львівськоїобласті. Всі вони –мобілізовані військові, в основному – зі Львівської області.

Про це, як повідомляє сьогодні, 5 вересня, газета «Сегодня», розповів голова Яворівської райдержадміністрації Іван Стецькович. «Бійці самі найняли транспорт за 15 тисяч гривень, щоб повернутися з Донбасу. Зброю вони здали до того, як їхати додому», –повідомив Стецькович. 

Мотив такого вчинку солдати пояснюють тим, що їм обіцяли ротацію, але впродовж двох останніх місяців тримали на передовій, під вогнем важкої ворожої артилерії – танків і «Градів». «Це не дезертирство, а бунт проти того, що нас кинули на сваволю без озброєння та підтримки.В останньому бою під містом Лутугине Луганської області нас розбили повністю, і довелосявідступити. В іншому випадку нас би привезли в цинкових трунах», – говорить один з бійців. 

Зараз, за словами Івана Стецьковича, втікачами займається військова прокуратура, 13 бійців знаходяться у військовій частині в Яворові, а 51 – роз'їхалися по домівках. У той же час в прес-службі антитерористичної операції заявили, що наразі не володіють інформацією про даний батальйоні.

про це повідомила в четвер газета «Сегодня».

Як інформував «ЩЛ», до Львова повернулися бійці 24-ї бригади, волонтер Ольга Кухарук закликала провести ротацію всіх її бійців, стверджуючи: «Хлопці тримаються з останніх сил».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів