64 дитини загинули цього року в Україні в ДТП

17:30 25 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com

1694 неповнолітніх були травмовані цього року в дорожньо-транспортних пригодах на дорогах України.

Лише за перше півріччя 2018 року в дорожньо-транспортних пригодах на дорогах України загинули 64 дитини. Таку невтішну статистику опублікував у середу, 25 липня, речник Національної поліції Ярослав Тракало на своїй сторінці у «Facebook».

Ще 1694 неповнолітні були травмовані. За словами речника Нацполіції, лідерами цього антирейтингу два останні роки залишаються п‘ять областей – Запорізька, Луганська, Миколаївська, Херсонська та Київська.

«У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року поліції вдалося дещо знизити показник смертності неповнолітніх на наших дорогах – на 9,9%. Найперше – завдяки оперативно-профілактичним відпрацюванням та превентивній роботі», – запевнив Ярослав Тракало.

Водночас, речник Нацполіці констатував: «На жаль, трагедія на бульварі Лесі Українки в Києві в ніч на 25 липня, наслідком якої стала смерть під колесами позашляховика дитини, демонструє – тих зусиль, які робить поліція в рамках своїх повноважень, – замало. Попри інформаційну кампанію, яку щороку проводить Нацполіція через ЗМІ та зовнішню рекламу, вже очевидним є те, що поліція повинна мати вагоміші важелі впливу на порушників ПДР».

Ярослав Тракало наголосив: «Інакше навіть найбільш законослухняні громадяни, діти, щодня виходячи на вулицю, наражають себе на небезпеку стати жертвою водіїв-порушників».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів