44 неповнолітніх травмувалися на Львівщині цьогоріч унаслідок ДТП

12:15 11 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління поліції

З початку року в області постраждали 17 юних пішоходів та 26 неповнолітніх пасажирів.

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили сьогодні, 11 березня, що цьогоріч на Львівщині відбулися 36 автопригод із постраждалими за участю дітей, унаслідок яких травмувалися 44 неповнолітніх. За статистикою, у ДТП найчастіше потрапляли діти-пасажири та пішоходи. Зокрема, з початку року в області у унаслідок дорожніх аварій постраждали 17 юних пішоходів та 26 неповнолітніх пасажирів.

Відтак, правоохоронці вкотре закликають дорослих: «Саме від вас залежить безпека дітей на дорозі. Тож будьте відповідальними, потурбуйтеся, аби ваш малюк був захищеним. Для перевезення маленьких пасажирів встановіть в автомобілі дитяче автокрісло, подбайте, аби воно відповідало віку та зросту малюка. Перед кожною поїздкою неодмінно перевіряйте, чи сидіння для малечі надійно закріплене». 

В обласному управлінні поліції також радять: «Під час перевезення дітей старшого віку використовуйте ремені безпеки, втім, зважайте, що стандартні паски розраховані на пасажирів, зростом від 150 сантиметрів. Тож, аби «дорослий» ремінь безпеки не перетискав дитині шию, доцільно використовувати сидіння-бустер.

Правоохоронці також рекомендують: «Зважайте й на те, що на передньому сидінні автомобіля заборонено перевозити дитину, зростом менше 145 сантиметрів, або якщо їй не виповнилося 12 років. Таких маленьких пасажирів також не можна перевозити на задньому сидінні мотоцикла та мопеда». 

В обласному управлінні поліції також просять дорослих подбати і про безпеку дітей-пішоходів: «Шановні водії, будьте особливо уважними за кермом, проїжджаючи біля шкіл та дитсадків. Пам’ятайте про те, що поведінку дитини на дорозі передбачити надзвичайно складно, тож обов’язково знижуйте швидкість та не відволікайтеся від керування, аби мати змогу вчасно зупинити авто».

Правоохоронці також закликають: «Подбати про захист малечі необхідно також і батькам. Пильнуйте, аби дітки дошкільного віку не виходили самостійно на дорогу, поясніть малюку, що це надзвичайно небезпечно. Навчайте дитину бути спостережливою, уважною та завжди показуйте лише гарний приклад поведінки на дорозі». 

Про це повідомляється сьогодні, 11 березня, у Львівському обласному управлінні поліції. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів