4269 правок до законопроєкту про мобілізацію розглянуті

20:35 30 березня 2024 р.

Фото до новини

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд усіх 4269 правок до законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, пише DailyLviv.com.

"У засіданнях комітету брали участь представники профільних міністерств і відомств, а також депутати-автори відповідних правок, - інформує Олександр Завітневич. - Розгляд пропозицій часто супроводжувався дискусіями, вимагав значного часу для узгодження позицій тих, хто виступав «за» і тих, хто наводив аргументи «проти».

Тепер разом з колегами додатково опрацюємо комітетські поправки і буде сформовано фінальну порівняльну таблицю. Далі - таблиця буде передана до Головного юридичного управління Ради, а після отримання його висновку законопроект буде розглянуто в залі парламенту. 

Загалом я вдячний усім учасникам засідань. Так, градус дискусій інколи був максимальний, так, інколи політична складова належності до тієї чи іншої політичної сили давалася взнаки, але всі учасники засіданнь усвідомлюють напруженість та складність ситуації, яку переживає наша країна, важливість компромісів заради консолідації суспільства, заради Перемоги над рашистами. 

Сподіваюся, що така ж атмосфера буде у сесійній залі і депутати підтримають законопроект".

"Отже, «домучив» Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки сьогодні правки щодо мобілізації. Але законопроєкт все ще далекий від фінальної версії і вже не вирішує ключових завдань, так його заредагували", - критично оцінила рішення комітету, до якого сама належить, народна депутатка Мар'яна Безугла.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів