34 позашляховики прибули до Львова: фермери з Великої Британії передали понад 200 авто для ЗСУ та ДСНСУ

12:36 20 вересня 2023 р.

Фото до новини

65 британців привезли у своєму восьмому конвої ще 34 автомобілі, які надалі вирушать на прифронтові території для допомоги нашим захисникам.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 20 вересня, під стінами Львівської обласної військової адміністрації відбулася передача 34 позашляховиків для 125-ої окремої бригади територіальної оборони, Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ, 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, Грузинського легіону, 3-ої окремої штурмової бригади, підрозділів ДСНС Запоріжжя та Херсона. Передали їх в межах ініціативи «Пікапи для миру»

«Століття змінюються, а британці залишаються незмінними: у ХХ столітті вони очолили боротьбу з фашизмом, а у ХХІ – допомагають нам боротися з рашизмом. 65 людей з Британії пригнали ці 34 автомобілі, які надалі вирушать на прифронтові території для допомоги нашим захисникам. Величезне дякую британському народу за цю допомогу. Ми поставили за мету створити до початку опалювального сезону 50 мобільних груп для збиття «шахедів», щоб убезпечити наші об'єкти критичної інфраструктури від ворожих атак, тому частина з цих авто стануть на захист нашої області», – розповів під час брифінгу начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ініціатор акції, фермер з Великої Британії, Марк Лерд, який допомагає Україні з 2014 року, зазначив, що за понад пів року існування ініціативи «Пікапи для миру» понад 360 британських волонтерів були задіяні у процесах доставки авто в Україну. 

«Це наш восьмий конвой з машин і загалом 210 машин вдалося відправити вам за цей час. Головною мотивацією для багатьох британців сьогодні є допомога Україні у цій несправедливій війні з жорстоким загарбником, який вкотре приходить з метою знищення європейського безпекового устрою. Наша країна не може стояти осторонь, тому допомагає не лише наш уряд, але й пересічні громадяни, як ми. Хочу подякувати усій моїй команді. Ми плануємо допомагати надалі, допоки Україна не вийде на усі законні рубежі своєї території. Дякую також всім українським воїнам, які захищають не лише Європу, але й увесь цивілізований світ», – зазначив Марк Лерд.

Представник Повітряного командування «Захід» наголосив на важливості подібних передач авто для захисників.

«Дуже дякую Марку та його команді за цю допомогу, вже не є першою, але є дуже важливою. Деякі транспортні засоби ми залишаємо для охорони повітряного простору Львівщини, але абсолютна більшість йдуть на східні та південні рубежі нашої держави, де допомагають боротися з ворогом. Ця допомога є неоціненною, адже вона надходить вчасно і саме туди, де це найбільш важливо для стримувати агресора», – резюмував представник ПВК.

Заможні фермери з Великої Британії разом з родинами приїхали до Львова на 22-х автівках

Англійські фермери пригнали у Львів власні машини для бійців 24 мехбригади

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів