3 тисячі чоловіків віком від 18 до 60 років щоденно перетинають західний кордон

00:07 12 травня 2023 р.

Фото до новини

Серед цих людей в середньому 200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів.

Про це повідомив заступник начальника штабу, начальник відділу організації прикордонного контролю західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук на зустрічі з волонтерами,  інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Велика кількість людей хочуть перетнути кордон як волонтери чи водії вантажівок, хоч такими вони не є. Щоденно ділянку західного кордону перетинають приблизно 3 тисячі чоловіків віком від 18 до 60 років, які роблять це з використання системи «Шлях». Серед цих людей в середньому 200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів. Тому на персонал прикордонної служби лягає тягар відбору таких осіб, щоб перешкодити їм потрапити за кордон. Щоденно ми змушені відмовити від 40 до 60 чоловікам по всьому периметру західного кордону, які не змогли підтвердити свою мету виїзду», – сказав Ігор Матвійчук. 

Ігор Матвійчук перелічив документи та назвав інші передумови для успішного перетину кордону з гуманітарною ціллю. 

«У першу чергу волонтер це людина з історією попередніх перетинів кордону, актами прийняття-передання гуманітарної допомоги, митними деклараціями попередніх ввезень допомоги, актуальною приналежністю до громадських організацій чи благодійних фондів. Одним з обов'язкових правил є наявність даних про особу в інформаційній системі Укртрансбезпеки, наявність документів, що засвідчують особу та наявність рішення адміністрації чи міністерства інфраструктури України, яке підтверджує право на перетин кордону», – сказав Ігор Матвійчук.

Також він дав пораду волонтерам, які регулярно перетинають кордон, у випадку якщо виникли проблеми при перетині на самому пункті пропуску.

«При перетині кордону не можна виключати людського фактора, адже в інспектора може виникнути підозра про необґрунтований виїзд. Перш за все ви можете викликати старшого зміни на пункті пропуску, якому можете пояснити проблему яка виникла і він може порадити що в тому чи іншому випадку робити. Також є гаряча лінія служби довіри Держприкордонслужби де кожен охочий може здійснити дзвінок та описати свою проблему. Найголовніше: беріть з собою максимально повний перелік документів для того, щоб ваша мета виїзду за межі країни була обґрунтованою та зрозумілою», – резюмував Ігор Матвійчук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів