3 липня у Львові перекриють дорогу на Соборній через пікет з приводу утримання в СІЗО Романа Куриласа

16:29 2 липня 2014 р.

Роман Курилас з родиною

Роман Курилас з родиною
Фото: vk.com/club34615019

Як пояснює в середу прес-служба міської ради – до ЛМР надійшла заявка на проведення там масового заходу завтра з 13:30 до 16:30.

Як повідомила сьогодні, 2 липня, «Щоденному Львову», прес-служба міської ради, завтра на 30 хвилин перекриють дорогу на пішохідному переході від скверу до Апеляційного суду на площі Соборній, 7, оскільки до ЛМР надійшла заявка на проведення там масового заходу завтра, 3 липня, з 13:30 год. до 16:30.

Організатор проведення заходу – ГО «Ідея Нації», яка інформує на своїй сторінці в соціальній мережі «ВКонтакте» в повідомленні «АНОНС: Пікет Франківського районного суду»:

3 липня (четвер) 2014 року о 14:30 Громадська організація «Ідея Нації» проведе пікет Франківського районного суду. Назва акції «Без вини винуватий». Місце проведення: м. Львів, пл. Соборна, 7.

Мета акції: висловлення протесту діями Франківського районного суду стосовно незаконного утримання в СІЗО Романа Куриласа. Організатор: Громадська організація «Ідея Нації», тел.: 067 661 76 17, 063 705 53 17.

Учасники: друзі, співмешканці будинку, колишні співробітники та родичі незаконно утриманого в СІЗО Романа Куриласа, громадські активісти, а також родичі та друзі потерпілих від діючого режиму. На акції використовуватиметься: озвучення, транспаранти, шини та бочки. Планується перекриття транспортного руху. На акції буде показано театралізоване дійство.

Коментар:

Вина Романа Куриласа, який у вересні 2012 року потрапив за грати, досі не доведена, більше того – потерпілий та свідки по справі свідчать, що саме ця людина ніколи у справі не фігурувала та жодних злодіянь, інкримінованих йому, не вчиняла. Втім, суддя Франківського райсуду В.Ф.Дячишин ігнорує ці свідчення та упродовж одного року та 9 місяців затягує розгляд справи, раз у раз переносячи судові засідання. 

Цей випадок є типовим зразком психологічного тиску на ув’язненого з метою схиляння його до визнання пред’явлених статей Кримінального Кодексу або до відкупу у значних сумах.  Родичі тих, хто незаконно перебуває за гратами, просять всіх небайдужих громадян прийти на підтримку заходу, щоб викорінити це явище із життя нашого суспільства!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів