29 рятувальників ліквідовували на Львівщині займання в церкві

10:45 6 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Унаслідок пожежі в селі Велика Горожанна стався обвал двох куполів церкви.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в понеділок: «5 серпня о 14:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в церкві «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» УГКЦ в селі Велика Горожанна Миколаївського району. Церква дерев’яна, площею 125 квадратних метрів, висотою 15 метрів, 1798 року забудови, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Під час виникнення загорання церква була зачиненою, людей усередині не було».

«Складність гасіння пожежі полягала у швидкому поширенні вогню дерев’яними конструкціями будівлі. На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася на значну площу й охопила більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі відбувся обвал двох куполів церкви», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Рятувальники через щільне задимлення ліквідовували пожежу в апаратах захисту органів дихання у складі чотирьох ланок газодимозахисної служби. Завдяки оперативним діям вогнеборців та своєчасному залученню сил і засобів, вдалося врятувати церкву від знищення вогнем, та не допустити перекидання вогню на поруч розміщену дзвіницю», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Пожежу локалізували о 16:25, а ліквідували о 17:18. Внаслідок пожежі вогнем знищено церковний інвентар та майно на площі 90 квадратних метрів, три куполи та дерев`яні перегородки на площі 50 квадратних метрів, а також пошкоджено внутрішні дерев`яні стіни на площі 125 квадратних метрів. До ліквідації пожежі залучили 29 рятувальників та сім одиниць спецтехніки. Внаслідок події ніхто не постраждав», – повідомили також на сторінці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів