25 вересня у Львові почнуть суцільну дератизацію

14:13 23 вересня 2013 р.

Триватиме вона впродовж місяця одночасно в усіх районах міста.

Повідомляючи про це, прес-служба міської ради пояснює при цьому, що така процедура проводиться двічі на рік із метою недопущення масового розмноження щурів, які є збудниками смертельно небезпечних для людини інфекційних хвороб. Відтак цитує начальника обласного комунального підприємства профілактичної дезінфекції Зиновій Хитра, який інформує, що для проведення дератизації на суму вже закуплено харчову основу та отруту – на загальну суму дві тисячі грн. І що для приготування отрутопринади використовується ратиндан, бродівіт та готова принада «Смерч».

«Ці речовини шкодять лише гризунам, а для для організму людини є слаботоксичними. Названі препарати перешкоджають згортанню крові у щурів, що в результаті призведе до витоку крові в черевну порожнину. Відтак, гризуни загинуть за три-чотири дні», – запевняє Зиновій Хитра. Пояснює також, що такі заходи, як одномоментні дератизації, дезінсекції тощо, передбачено здійснювати відповідно до закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» і з метою зменшення кількості збудників,

Своєю чергою, начальник управління житлового господарства Юрій Голець стверджує: «За останніпять років у місті не зафіксовано спалахів таких хвороб як лептоспіроз чи туляремія. Наш досвід показує позитивні результати дератизацій, тож з 25 вересня ми знову розпочнемо проведення цієї процедури. В середньому за місяць ЛКП витрачають на дератизацію близько 40 тис. грн.».

Прес-служба міської ради звертає також увагу на те, що до процесу знищення миловидних гризунів повинні долучитись і мешканці приватного сектору, керівники відомств та підприємств, – попередньо звернувшись для цього в ЛКП або до районних відділів профілактичної дезінфекції за телефонами:

у Залізничному районі – 292-03-14;

у Галицькому й Сихівському – 271-20-82;

у Франківському – 238-28-27;

у Личаківському – 275-90-01;

у Шевченківському – 272-70-86.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів