24-та бригада зі Львівщини втратила солдата й старшину

00:12 20 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/24th.brigade

Солдат Роман Джерелейко зазнав у п’ятницю, 19 липня, під час інженерного обладнання позицій кульового поранення від рук ворожого снайпера.

Про це повідомили в прес-службі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила з Яворова на Львівщині, де також розповіли: «Медик, який своєчасно прибув зі сусідньої позиції, кваліфіковано надав йому першу медичну допомогу. На місце події одразу прибули командир роти та командир взводу – старшина Олександра Бардалим, які особисто почали здійснювати евакуацію солдата Джерелейко».

«За 15 метрів від позиції, під час закріплення тяжкопораненого на ношах, ворог поцілив вдруге – цього разу в командира взводу – старшину Олександра Бардалима. Характер поранення був несумісним з життям і протягом хвилини часу Сашко помер на руках свого командира роти», – поінформували також у 24-й бригаді.

«Незважаючи на продовження обстрілу та небезпеку, бійцям вдалось евакуювати тяжкопораненого солдата Джерелейка. Медики робили усе можливе, щоб врятувати бійця, але, на жаль, велика крововтрата та характер поранення не дали йому шансів на життя і у міській лікарні міста Курахове він помер», – розповіли також у 24-й бригаді.

«Солдат Роман Джерелейко народився 4 листопада 1988 року на Волочиська на Хмельниччині. В нього залишились матір, батько й син Данило 2012 року народження», – поінформували також у 24-й бригаді.

«Старшина Олександр Бардалим народився 13 лютого1986 року в Корсунь-Шевченківському в Черкаській області. Він був на війні з 2015 року і планував повернутись на якийсь час до своєї сім’ї, яку дуже любив і цінував, щоб відпочити. Проте, не зважаючи на те, що до його звільнення з лав ЗСУ залишалось всього 20 діб, він не замислюючись кинувся рятувати пораненого – як виявилось, ціною власного життя. В нього залишилась дружина та син Денис, 2012 року народження», – поінформували також у 24-й бригаді», – розповіли також у 24-й бригаді.

«Старшина Бардалим Олександр та солдат Роман Джерелейко були гідними воїнами Королівської бригади, які віддали свої життя за власну країну та загинули як герої. Вічна їм шана, слава та пам’ять!», – повідомили також у 24-й бригаді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів