200 осіб подали заявки до добровольчого Українського легіону, який формують у Любліні

19:48 8 жовтня 2024 р.

Фото до новини

На початку жовтня українське консульство в Любліні розпочало набір українських добровольців, яких навчатиме Польща.

Про це інформує i.PL, пише DailyLviv.com.

У Любліні триває великий набір до добровольчого Українського легіону, до якого можуть бути набрані всі громадяни України. Наразі заявки подали майже двісті людей з усієї Європи.

Заступник голови Міністерства національної оборони Павел Залевський повідомив у п’ятницю, 4 жовтня, що на початку жовтня українське консульство в Любліні розпочало набір українських добровольців, яких навчатиме Польща.

– Якщо буде створено першу групу з кількох сотень волонтерів, ми їх одразу навчимо, – сказав він і нагадав, що Польща за програмою навчання ЄС уже підготувала понад 20 тисяч. Українські військові (джерело: PAP). – Ми повністю усвідомлюємо, що обороноздатність України та стійкість Української держави є вкрай важливими для нашої безпеки, тому підтримуємо її в усіх можливих вимірах.

Про створення Українського легіону у липні у Варшаві оголосили прем’єр-міністр Дональд Туск і президент України Володимир Зеленський. 

Цей набір розрахований на громадян України незалежно від статі та місця проживання.

"Ми бачимо великий інтерес до цієї ініціативи серед наших громадян. Точні цифри є тут, у Міністерстві національної оборони, але можу сказати, що станом на п’ятницю, 4 жовтня, було 196 осіб, які звернулися з усієї Європи", - зазначив Олег Куць, Генеральний консул України в Любліні/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів