20 квітня в Збройних Силах України може закінчитися дизпаливо літніх сортів, – ЗМІ

14:58 18 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Начальник Тилу ЗСУ повідомив, що в разі відсутності дизельного палива літніх сортів заправлятися будуть арктичним пальним.

«В Збройних силах дизельного палива літніх сортів залишилося на три доби. Про це свідчить офіційне звернення начальника Тилу ЗСУ, текст якого є у розпорядженні «Української правди».

В документі вказується, що в армії склалася «критична ситуація із забезпеченням дизпаливом літніх сортів». Зазначається, що в разі не надходження такого палива до 20 квітня, заправлятися будуть дизельним арктичним пальним. При цьому, як йдеться у документі, будуть повністю використані «непорушні запаси дизпалива».

Цю інформацію також підтвердила Тетяна Доманова з числа «волонтерського десанту» у Збройних Силах України, яка є одним із розробників законопроекту №4288 щодо закупівель в армію. За її словами його прийняття допоможе вирішити проблему. Доманова також зазначила, що 1 квітня закінчився експеримент, за яким Міноборони здійснювало закупівлю на експериментальній основі через електронні торги і електронний аукціон».

Волонтер нагадала: «Наприкінці минулого року був прийнятий закон «Про державні закупівлі». Проте наразі закупівлі на армію через систему «Prozzoro», яка почала повноцінно діяти з 1 квітня, не можуть здійснюватися. Ми передбачили в цьому законі (№4288. – Ред.), що міністерство оборони буде мати окремий закон для закупівель».

Про це повідомили сьогодні, 18 квітня, в інтернет-виданні «Українська правда», де також нагадали: «Як відомо, 1 квітня всі міністерства, відомства і найбільші державні компанії перевели закупівлі в електронну систему «ProZorro» у зв'язку з набранням чинності закону «Про публічні закупівлі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів