2 червня для школярів Львова відкриють 35 таборів денного перебування

15:47 28 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Тривалість зміни – 14 днів, з одно/дворазовим харчування дітей за кошти батьків – близько 15 грн.

Прес-служба міської ради розповідає сьогодні, 28 травня, в повідомленні «На літніх канікулах для школярів Львова діятимуть дозвільні табори (графік та адреси таборів)»:

«З метою організації відпочинку дітей у період літніх канікул, при закладах освіти міста 2 червня заплановано відкриття 35 таборів з денним перебуванням. Тривалість зміни – 14 днів, з одно/дворазовим харчування дітей за кошти батьків біля 15 грн. У табори приймаються діти віком від 7 до 17 років.

Перспективна мережа таборів з денним перебуванням включає різні види таборів: міжшкільні табори, які можуть відвідувати діти з інших навчальних закладів, пришкільні табори, а також табори на базі позашкільних навчальних закладів міста.

У всіх таборах з денним перебуванням велику увагу приділяється організації дозвілля дітей, а саме:

відвідування Музею народної архітектури та побуту у Львові з організацією цікавих майстер-класів з ковальства, випічки хліба, виготовлення олії, виготовлення ляльки-мотанки, яворівської іграшки пасічництва, та відвідання ряду інших музеїв Львова;

відвідання Львівського Будинку органної та камерної музики (міні-концерт);

культпоходи в Перший український театр для дітей та юнацтва на різноманітні вистави: «Зоряний хлопчик», «Попелюшка», «Русалонька», «Дюймовочка», «Наш Тарас» та ін.;

відвідання бібліотек міста, які спеціально розробили різноманітні заходи: пізнавальні вікторини, інтелектуально-розважальні ігри, відео лекторії, креативні-майстерні, бібліо-кіноподорожі, музичні ігрові години та ін.;

тематичні заняття для всіх пришкільних таборів проведе Львівський міський дитячий еколого-натуралістичнийцентр, зокрема: екскурсії зоовиставкою «Дитячий зоопарк», ботанічні екскурсії дендропарком ім. Б. Дибовського, перегляд відеофільму «Птахи-крила природи» та «Тварини схожі на нас», «Природжені мисливці», різноманітні еко-вікторини;

часть у ряді цікавих заходів, які розробив Центр творчості дітей та юнацтва Галичини для пришкільних таборів: творчі майстерні – ткацтво, ліпка, фітодизайн, технічна творчість, школа журналістики, творча майстерня «Театр «Ми», естрадні танці та заняття з хореографії;

проведення пленеру Львівською дитячою художньою школою ім. О. Новаківського (вул. Глінки, 1а), знайомство із Львівською дитячою хоровою школою «Дударик» (вул. Коперника, 27) та відвідання інших музичних шкіл міста;

проведення спортивних змагань та турнірів, туристичних екскурсій та мандрівок.

Окрім цього батьки матимуть можливість скерувати своїх дітей у табори з денною формою перебування, організовані позашкільними навчальними закладами міста.

Так, Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр організовує відпочинок для своїх вихованців та всіх охочих дітей міста — табір з денним перебуванням на базі Центру (вул. Кубанська, 12, тел. 276-14-19).

З метою забезпечення дозвілля дітей Львова у літній період, на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина, 29, тел. 276-97-85; 275-19-47) буде організовано профільний табір з денним перебуванням (відкриття 10 червня 2014 року).

У підпорядкуванні управління освіти Львівської міської ради знаходяться два стаціонарних заміських дитячих заклади оздоровлення і відпочинку у Сколівському районі Львівської області: «Ватра» (с. Гребенів) і «Старт» (с. Коростів).

Планова потужність цих закладів на одну зміну: 110 дітей у «Ватрі» та 108 дітей у «Старті». Впродовж цього літа – відпочинок триватиме 4 зміни по 14 днів. Це дасть змогу охопити відпочинком 870 дітей. Вартість харчування на одну дитину в день становить 35 грн.

Графік змін: І зміна – 21.06. – 04.07;

ІІ зміна – 07. 07. – 20.07.;

ІІІ зміна – 23. 07. – 05.08.;

ІV зміна – 08.08. – 21.08.

У І зміні відпочиватимуть вихованці позашкільних навчальних закладів, які перебувають у підпорядкуванні управління освіти міста. У ІV зміні у ДПЗОВ «Старт» відпочиватимуть вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Протягом II та III зміни у ДПЗОВ «Старт» і ДПЗОВ «Ватра» протягом II, III та IV змін відпочиватимуть діти віднесені до наступних категорій: діти-сироти, діти-позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти із багатодітних родин та ін.

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» управління освіти видає безкоштовні скерування для відпочинку та оздоровлення дітям таких категорій:

діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

діти з малозабезпечених сімей;

діти з багатодітних сімей (3 і більше до 18 років);

діти, які мають статус постраждалих від Чорнобильської, Скнилівської катастроф;

діти з інвалідністю, які потребують особливих умов для оздоровлення (у супроводі батьків);

талановиті, обдаровані діти (призери міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, спортивних змагань);

відмінники навчання;

дитячі творчі колективи та спортивні команди;

діти працівників, які працюють і цілодобово перебувають у дитячих оздоровчих закладах, що знаходяться у власності територіальної громади м. Львова.

Подати заяву на відпочинок дітей у ДПЗОВ «Старт» та ДПЗОВ «Ватра» можна у районні відділи освіти управління освіти ЛМР». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів