130 воїнів 24-ї бригади зі Львівщини полягли на сході України

17:20 1 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Воїни 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила повернулися у вівторок, 1 жовтня, у Яворів на Львівщині з передової, де виконували бойові завдання з лютого цього року.

Про це повідомили у міністерстві оборони України, де також розповіли: «Військовослужбовці бригади гордо пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації частини до центральної площі міста. Солдати та офіцери несли портрети своїх бойових побратимів, які загинули на сході за час війни».

«На центральній площі особовий склад 24-ї механізованої бригади зустрічали командувач військ оперативного командування «Захід» – генерал-лейтенант Олександр Павлюк, голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський, сотні мешканців міста Яворів, близькі та рідні військовослужбовців. За час перебування в районі проведення ООС військовослужбовці бригади звільнили від російського агресора всю територію Мар’їнки, зокрема – промислові будівлі на околицях міста», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Ворог своїми звичними силами не справлявся з нами і вимушений був задіяти на нашому напрямку свій резерв, але особовий склад 24-ї бригади під час цієї ротації показав високий професіоналізм, мужність і героїзм у боротьбі з російським агресором і не поступився жодним метром української землі», – зазначив під час виступу командир 24-ї окремої механізованої бригади підполковник Валерій Гудзь.

«Упродовж семи місяців 24-та окрема механізована бригада виконувала бойові завдання у Мар’їнці, Новомихайлівці, Славному, Красногорівці. На жаль, без втрат не обійшлося – 10 бійців загинули, 42 – зазнали поранень. Загалом, за п’ять років бойових дій на Донбасі полягли 130 військовослужбовців 24-ї бригади. Пам’ять про них присутні вшанували хвилиною мовчання», – повідомили також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів