Винниківський «Рух» завершив перше коло третім

23:22 19 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: fcruh.com

Деб’ютанти другої ліги уникли поразки наприкінці поєдинку й в меншості.

Винниківський «Рух» зіграв внічию з «Балканами» у центральному матчі 20 туру чемпіонату другої ліги. Поступаючись по ходу матчу з рахунком 0:1, і, граючи більшу половину матчу у чисельній меншості, «Рух» наприкінці поєдинку врятувався від поразки.

Джокером команди став півзахисник Роман Іванов. Зігравши на виїзді 1:1 з «Балканами», «Рух» зимуватиме на третьому місці в турнірній таблиці, лише за додатковими показниками поступаючись одеській «Жемчужині».

Те, що матч на домашньому полі «Балкан» буде непростим як і для господарів, так і для гостей, не складно було передбачити ще до початку поєдинку. Нічия або перемога «Руху» для нашої команди означала наступне: у цьому сезоні «Рух» помститься за поразку у чемпіонаті України серед аматорів, а також відчепить цю команду в турнірній таблиці. Саме «Балкани» ще перед початком чемпіонату чимало фахівців називали для «Руху» одним з головних суперників за право підвищитися у класі.

Нічия у цьому матчі фактично відчепила для «Руху» «Балкани» в турнірній таблиці. Втім, у нашої команди залишилися інші суперники, які будь-що бажають собі вторувати шлях до першої ліги.

По ходу матчу у Зорі доводилося терпіти обом командам. Як і гравці «Руху», так і гравці «Балкан» мали у матчі неприємні хвилини. Вперше ойкнули місцеві вболівальники буквально на перших хвилинах цього матчу, коли стовідсотковий момент не зміг реалізувати Володимир Макар. Загалом, у першому таймі гравці «Руху» кілька разів непогано вибігали в атаку і створювали проблеми супернику в обороні. Часто це було з лівого флангу, де активно бровку поля торував Андрій Баглай.

Небезпечні моменти у виконанні господарів почали виникати тоді, коли з поля за фол останньої надії був вилучений Андрій Гурський. Після цього епізоду в гру по-справжньому уже довелося вступати Олександрові Дяченку, а тренерам «Руху» перебудовувати гру своєї команди. Оскільки Руслан Мостовий наразі не заявлений як головний тренер «Руху», цей матч новий керманич «Руху» спостерігав з трибун, однак при цьому через Богдана Костика та Олександра Іванова підказував своїм підопічним.

Не реалізувавши створені моменти у першому таймі, «Балканам» таки вдалося відкрити рахунок на початку другого тайму. Гравці господарів знайшли щілину у захисті «Руху», вивели на удар Сергія Урсуленка, а той не схибив. При рахунку 1:0 на користь «Балкан» гравці «Руху» уже поступово змінювали свою гру. Винниківчани поступово додали у швидкостях, почали накривати суперника на його половині поля.

З боку аж ніяк не виглядало так, що «Рух» у цьому матчі грає у чисельній меншості. Інколи навіть складалося враження, що своїм пресингом «Рух» просто таки заставляв суперника втомлюватися на футбольному полі.  Незважаючи на те, що «Рух» програвав у рахунку, гра за своїм змістом аж ніяк не розчаровувала винниківських вболівальників.

Хто уважно слідкує за матчами «Руху» у другій лізі, той чудово знає, що у нашій команді є джокер. Неодноразово ще коли команда грала у чемпіонаті України серед аматорів та й у чемпіонаті львівської прем’єр-ліги, президент «Руху» Григорій Козловський називав джокером Романа Іванова. Особливо тоді, коли той виходив на заміну і забивав. У матчі проти «Балкан» функції джокера Роман виконав на відмінно. Після передачі від Ярослава Кінаша Іванов майстерно перекинув м’яч через воротаря і вирівняв цифри на табло.

При певному збігу обставин «Рух» міг вирвати перемогу у цьому матчі, однак нічия 1:1 – далеко не найгірший результат. І тим більше тоді, коли матч на виїзді та з таким суперником, як «Балкани». Цю команду «Рух» переміг вдома (2:1) і зіграв внічию на виїзді (1:1). Чотири очки з шести можливих – непоганий результат. Відчепивши «Балкани» в турнірній таблиці, гравці «Руху» йдуть на зимові канікули. Незважаючи на це, уже в новому році в офіційних матчах нашій команді потрібно буде підтверджувати свої лідерські позиції.

«Балкани» – «Рух» 1:1 (0:0)

Голи: Урсуленко (53) – Іванов (83)

Арбітр: Віктор Арановський (Київ).

«Балкани» (Заря): Паламарчук, М.Златов, Саламаха, Юречко, Опря, Гаврилюк, Гончаренко (Ільницький, 46), Урсуленко, К.Пархоменко, Райчев (Кириллов, 86), Платунов (В. Златов, 69).

«Рух» (Винники): Дяченко, Романюк, Гурський, Дмитрух, Бідловський, Чучман, Кінаш, Макар, Г.Баранець (Кікоть, 90+1), Баглай (Іванов, 69), Омельченко (Шептицький, 80).

Вилучення: Гурський (35, фол останньої надії).

Про це повідомили сьогодні, 19 листопада, в прес-службі винниківського «Руху».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів