Вулицями Львова пробігли понад 1300 людей

15:24 6 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Міського голову Андрія Садового вистачило лише на два кілометри.

Понад 1300 бігунів взяли участь у львівському напівмарафоні. Спортсмени долали дистанції у два, п'ять, десять та 21 кілометри. На заваді не став навіть дощ. Хоча мокра львівська бруківка ускладнила і так нелегкий біговий маршрут.

Андрій Перлов приїхав, щоб взяти участь у львівському напівмарафоні, з Києва. Бігом почав займатися три роки тому й одразу ж відчув себе краще. Він запевнив: «Можна піднятися на четвертий поверх без жодної задухи. І відчуваю себе просто добре».

Тим часом Львів не зрадив своїм погоднім традиціям – зі самого ранку бігунів зустрів дощ. Але це не спонукало спортсменів зійти з дистанції. Серед них були як професійні спортсмени, так і аматори.

Біговий маршрут для учасників проклали центральними вулицями міста. Організатор львівського пів марафону Дмитро Черніцький повідомив: «Маршрут складався таким чином: ми враховували самі найкрасивіші місця міста, щоб показати їх учасникам».

Недільного дощового дня у центрі міста зібралося не так багато вболівальників. Та все ж бігуни підтримку львів'ян відчували.

Першим дистанцію 21 кілометр подолав майстер спорту України з легкої атлетики Юрій Грицак. Година та дві хвилини знадобилися бігунові, щоб стати переможцем. Він не приховував, маршрут видався складним. Та ще й підступна львівська бруківка  у дощ – дуже слизька.

Переможець зізнався: «Дистанція – дуже важка. Тут і багато спусків, багато підйомів. Останні п’ять кілометрів так важко було, що ноги не піднімалися». 

Серед жінок першою дісталася фінішу львів'янка Софія Яремчук, За її словами, вона брала участь у більш як у десяти схожих забігах. Спортсментка розповіла:  «Я здолала цю дистанцію. Незважаючи на важкість траси, мені було приємно бігти в рідному місті».

Напівмарафон такого масштабу відбувся у Львові вперше. Організатори пообіцяли, що відтепер влаштовуватимуть такі забіги регулярно.

Про це повідомили сьогодні, 6 листопада, на телевізійному «5 каналі». А в прес-службі міськради розповіли, що міський голова Львова Андрій Садовий взяв участь міжнародному напівмарафоні «Grand Prix Lviv Half Marathon 2016» на дистанції два кілометри, й що більше 120 спортсменів та шанувальників бігу прибули у Львів з інших країн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів