Вісім футбольних матчів в Україні визнані договірними, – ФФУ

17:45 25 листопада 2016 р.

Голова Комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Ігор Кочетов розповів про виявлені договірні матчі й п'ять підозрілих ігор.

Ігор Кочетов повідомив: «Ми вже направили в Контрольно-дисциплінарну комісію Федерації футболу України список восьми матчів, які були визнані нами договірними. Вони відбулися впродовж цього року і наприкінці минулого. Це матчі молодіжної та першої ліги, по них вже є рішення КДК. Ще п’ять матеріалів щодо матчів знаходяться на розгляді. Сподіваюся, що незабаром їх розглянуть».

Голова Комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України також розповів: «У прем'єр-лізі зараз тільки матч «Зірка» – «Волинь» викликав підозру, інші – ні. Але є ще низка матчів чемпіонату U-21 та U-19. Ми звернулися до прем'єр-ліги, щоб вона не ставила гри цих турнірів на будні дні, адже тоді азіатські тоталізатори не ставлять їх на свої «лінійки». Дуже велику тривогу у нас викликають матчі першої ліги».

Відтак, Ігор Кочетов вважає: «Викорінити це явище – завдання всіх: тренерів, клубів Професійної футбольної ліги. Не може один комітет розповідати тренеру та президенту, що у них робиться в клубі. Ми не можемо постійно попереджати футболістів грати чесно. Важливо, щоб «закон Павелка» працював не тільки в Києві, але і на місцях. Генеральній прокуратурі та Національної поліції потрібно для цього виокремити більше людей».

Про це повідомили сьогодні, 25 листопада, в інтернет-виданні «Sport Arena».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів