Військові перемогли в хокейному матчі львівських журналістів

13:00 2 липня 2018 р.

Фото до новини

Військовослужбовці Національної академії сухопутних військ взяли участь у серії товариських ігор із вуличного хокею, присвяченій святкуванню Дня Канади.

Про це повідомили в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також розповіли: «Цими вихідними у Львові тривали заходи з відзначення Дня Канади, в рамках святкування яких було організовано круговий чемпіонат за участю представників Збройних сил Канади, канадських поліцейських, представників канадського посольства та канадців, які проживають в Україні. Нашу державу представляли збірна «Ігор Нескорених», команди «Україночка», «Галицькі леви», збірні команди представників ЗМІ Львова, Львівської міської Ради, патрульної поліції Львова, а також військовослужбовці Національної академії сухопутних військ».

Відкриття серії ігор розпочалось виконанням Державних гімнів України і Канади й традиційним вкиданням шайби, участь в якому взяв надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, який зазначив: «Ми тут маємо представлені різні елементи нашого свята: самоврядування, чоловічий хокей, жіночий хокей, параолімпійський хокей, військових, поліцейських. Це показує всю ширину і глибину тих відносин між Канадою і Україною: і спортивних, і освітніх, і бізнесових, і безпекових, і військових, між Канадою і Львівщиною, між Канадою і Львовом».

«Представники Національної академії сухопутних військ зустрілися у грі з канадськими військовослужбовцями, серед яких була олімпійська чемпіонка – хокеїстка Самі Джо Смол. У ході напруженої гри українські військові показали хороші результати, закинувши у ворота канадців шість м’ячів, але, на жаль, за підсумками зустрічі програли із рахунком 9:6. Три голи забив майор майор Олексій Лещінський, два – полковник Сергій Романчук, а один – підполковник Дмитро Логінов», – поінформували також у військовій академії.

«За словами начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту Національної академії полковника Сергія Романчука, наші гравці були добре підготовлені, але супротивник виявився кращим в технічному плані. Гра була цікавою, емоційною і канадці не очікували такої сміливої гри», – розповіли також у військовій академії.

«Під час другої зустрічі, з представниками львівських ЗМІ, команда Національної академії здобула перемогу із рахунком 9:7. Метою цих ігор була не перемога, а зміцнення дружніх взаємовідносин між Україною та Канадою», – повідомили також у військовій академії.

«День Канади – свято, яке символізує формальне об’єднання британських колоній Нова Шотландія, Нью-Брансвік, і провінції Канада у єдину федеративну країну із назвою Канада. Канадці зазвичай грають у хокей взимку, а влітку влаштовують ігри у хокей на траві або на спеціальних майданчиках. Перші українсько-канадські товариські ігри із вуличного хокею відбулись 2017 року, у Києві, де українські військові зустрілися у грі із представниками ЗС Канади», – поінформували також у в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та опублікували фоторепортаж з хокейних матчів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів