Від українських футболістів і тренера-дебютанта очікують дива на Вемблі

16:52 26 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні в Лондоні на стадіоні «Вемблі» матчем проти команди Англії збірна України розпочне боротьбу у групі С відбору Євро-2024 (початок зустрічі о 19.00 за київським часом).

На матчі відбору Євро-2024 Англія - Україна, який відбудеться 26 березня на лондонському стадіоні «Вемблі», працюватиме бригада арбітрів з Нідерландів. Про це повідомляє сайт УАФ, пише Dailylviv.com.

Головним рефері стане 37-річний Сердар Гезюбююк. Його помічниками будуть Ервін Зейнтра та Йохан Бальдер. Обов’язки четвертого рефері виконуватиме Ріхард Вільгельмус Мартенс. Арбітр ВАА - Пол ван Букель, асистент ВАА - Єроен Мансхот. Суддівський спостерігач -  Драго Кош (Словенія). Делегат УЄФА -  Лукас Сіотропос (Греція).

На стадіоні «Вемблі» під час гри кваліфікації Євро-2024 Англія - Україна очікується 87 200 глядачів. На цій грі має бути 4 347 українських вболівальників. 

До сьогодні ці суперники провели між собою вісім поєдинків: п’ять виграли британці, один - збірна України, і ще два матчі закінчилися внічию.

На стадіоні «Вемблі» до сьогодні збірна України провела три поєдинки (дві поразки та одна нічия). Забитими м’ячами у згаданих зустрічах відзначалися Андрій Шевченко та Євген Коноплянка, який і нині є у складі синьо-жовтих.

На нараді за участі представників команд та офіційних осіб поєдинку було вирішено, що сьогоднішній матч збірна України проведе в жовтому комплекті форми. Англійці зіграють у білій формі.

Заявка збірної України на матч з Англією 26 березня:

1. Андрій Лунін 2. Едуард Соболь 3. Олександр Сваток 4. Едуард Сарапій 5. Сергій Сидорчук 6. Тарас Степаненко 7. Михайло Мудрик 8. Руслан Маліновський            9. Роман Яремчук 10. Євген Коноплянка 11. Артем Довбик 12. Анатолій Трубін 13. Денис Мірошніченко 14. Віталій Буяльський 15. Віктор Циганков 16. Віталій Миколенко 17. Олександр Зінченко 18. Артем  Бондаренко 19. Олександр Піхальонок 20.  Георгій Судаков 21. Олександр Караваєв 22. Микола Матвієнко 23. Микита Шевченко.

З тих футболістів, які перебувають у Лондоні, до офіційної заявки не потрапили Андрій Ярмоленко та Денис Попов. Причини непотрапляння цих гравців не названі.

Це буде перший офіційний матч Руслана Ротаня у ролі виконувача обов'язків головного тренера національної збірної. 

У 10-ти останніх матчах на лондонському стадіоні «Вемблі», де сьогодні, 26 березня відбудеться поєдинок відбору Євро-2024 Англія - Україна, господарі зазнали лише однієї, але дуже болючої поразки.

Саме тут 11 липня 2021 року команда наставника британців Гарета Саутгейта у фіналі Євро-2020 у серії післяматчевих пенальті поступилася збірній Італії.

Загалом же статистика англійців в останніх 10-ти матчах на «Вемблі» така: сім перемог, дві нічиї та одна поразка за пенальті. Різниця забитих і пропущених м’ячів в ігровий час становить 24-7 на користь господарів. Окрім італійців, непереможними за цей період звідси їхали збірні Угорщини та Німеччини.

У першому турі у групі С збірна Англії на виїзді перемогла команду Італії, а збірна Північної Македонії - Мальту з однаковими рахунками - 2:1. Обидві команди-переможиці лідирують у групі після першого туру, здобувши по 3 очки.

Окрім поєдинку на «Вемблі», у нашій відбірній групі сьогодні відбудеться ще один матч: збірна Мальти прийматиме Італію (початок гри о 21.45 за київським часом). Ще один учасник, збірна Північної Македонії, 2-й тур пропускає.

4 М, 3С, по 1 - К, З, Т, Я: стартовий склад збірної України проти Англії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів