У жеребкуванні футбольна збірна України матиме більше шансів, ніж на полі у Швейцарії

20:06 17 листопада 2020 р.

Фото до новини

17 листопада влада кантону Люцерн заборонила проводити матч Швейцарія – Україна: українських футболістів відправили на карантин. Результат зустрічі УЄФА може вирішити за допомогою жеребкування. Суперникам запропонують три варіанти рахунку.

Головний санітарний лікар кантону Люцерн Роджер Харстолл пояснив мотиви заборони матчу 6-го туру Ліги націй УЄФА між збірними Швейцарії та України, який мав відбутися сьогодні, 17 листопада, о 21.45.

"Після приїзду до Швейцарії уся делегація (українська - ред.) вкотре була протестована. Результати сьогодні вранці показали один новий позитивний тест плюс три старих випадки інфікування. Тест справді може бути позитивним, якщо навіть хвороба минула й більше не вважається заразною. Ми дотримуємося думки, що протокол безпеки УЄФА дотримувався. Але я перевірити цього не можу. І, незважаючи на поточні результати тестування, цілком імовірно, що люди з негативними тестами стануть позитивними впродовж тижня. Не виключено, що є гравці з негативним тестом, які "несуть" коронавірус, але інфекція щойно потрапила в організм і ще не проявилася. Саме тому вся команда зараз на карантині й не може грати проти Швейцарії. Збірна України необов'язково має залишатися в готелі на 10 днів. За певних умов вони можуть поїхати додому", – цитує фахівця Blick.

Директор швейцарської збірної П'єрлуїджі Тамі розчарований рішенням заборонити проведення матчу 6-го туру Ліги націй УЄФА проти команди України.

"Це ганьба. Ми були готові грати та врятувати місце в дивізіоні А на футбольному полі. Ми були вмотивовані зіграти в цьому фіналі. Ми б також погодилися на перенос зустрічі на завтра. Дуже хотілося, щоб ситуація вирішилася на газоні, а не за його межами. Але ми повинні прийняти те, що сталося", – цитує функціонера Watson.

Союз європейських асоціацій відмовився від ідеї проведення матчу 6-го туру Ліги націй УЄФА між збірними Швейцарії та України.

У спеціальному релізі УЄФА констатував неможливість проведення матчу взагалі. Збірна команда України перебуває на карантині, а Українська асоціація футболу (УАФ) не має змоги зібрати іншу команду для матчу зі швейцарцями в найближчі два дні. Тепер ситуацію з незіграним матчем розгляне Дисциплінарний комітет УЄФА.

Результат зустрічі УЄФА може вирішити за допомогою жеребкування. У випадку жеребкування суперникам запропонують три варіанти рахунку: 1:0, 0:0 та 0:1. Для збереження прописки в елітному дивізіон Ліги націй збірній України буде досить і нічиєї.

Збірна України вперше перемогла Швейцарію в основний час

Два тести збірної України у Львові: медичний і футбольний

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів