У Львові вшанують пробігом-естафетою січовиків

11:00 21 вересня 2016 р.

Фото до новини

У середу, 21 вересня, з 15.00 до 17.00 у парку імені Івана Франка відбудеться під гаслом «Від Сокільства – до Стрілецтва, від УСА – до НОКУ» 24-й легкоатлетичний пробіг-естафета.

Організували пробіг-естафету Львівський державний університет фізичної культури,  управління молоді, сім'ї та спорту міської ради, Львівське відділення Національного олімпійського комітету України та обласне спортивне товариство студентів «Гарт». Його мета – вшанування спортивних традицій Галичини, українського сокільського спортивно-гімнастичного руху, бойової звитяги Українських січових стрільців, відзначення досягнень Української спортивної асоціації та Національного олімпійського комітету України, спрямованих на утвердження державності, популяризацію фізичного виховання, спорту і здорового способу життя.

Легкоатлетичні пробіг, забіги та естафети проляжуть алеями парку імені Івана Франка. Старт і фініш – перед пам’ятником Івану Франкові. У пробігу, забігах-змаганнях та в естафетних змаганнях візьмуть участь більше 300 учасників.

Дистанція пробігу – 600 метрів, темп бігу – повільний. Своєю чергою, дистанція забігу-змагання серед викладачів і ветеранів спорту – 600 метрів. Натомість естафети серед студентів пройдуть у чотири етапи по 200 метрів.

Президент спортивного клубу ЛДУФК «СКІФ» Володимир Левків розповів: «Цього року наш захід присвячено 160-й річниці народження Івана Франка, 150-й річниці народження Михайла Грушевського, 25-й річниці Незалежності України, 70-й річниці утворення Львівського державного університету фізичної культури, а також 130-й річниці від проведення І Олімпійських ігор і 20-й річниці участі національної збірної команди України в літніх Іграх Олімпіади».

Своєю чергою, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер зазначив: «Проведення змагань дозволяє не лише визначити серед спортсменів сильніших і швидших, але й оцінити їх рішучість і наполегливість, взаємопідтримку і взаємодопомогу в досягненні спільної мети. Саме ці якості потрібні сьогодні хлопцям і дівчатам на шляху до розбудови України. А масові спортивні змагання сприяють розвитку у молоді фізичних, моральних та вольових якостей», - розповів 

Регламент пробігу-естафети:

15.00 – збір учасників біля пам’ятника Івану Франкові.

15.20 – шикування учасників. О 15.30 год. – урочисте відкриття заходу.

15.45 – масовий пробіг студентів, викладачів, представників спортивних організацій міста, ветеранів спорту.

16.00 – старт легкоатлетичного забіг-змагання серед викладачів, студентів, ветеранів спорту.

16.10– старт легкоатлетичної естафети серед студенток.

16.20 – старт легкоатлетичної естафети серед студентів.

16.30 – підведення підсумків, нагородження переможців.

Про це повідомили сьогодні, 21 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів