У Львові відкрили реконструйований 25-метровий критий плавальний басейн (відео, оновлено)

18:38 17 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Басейн відновлено за кошти мецената.

«У Львові відкрили 25-метровий критий плавальний басейн для військовослужбовців. Його реконструювали за сприяння благодійного фонду «Спортивна країна». Він стане ще одним місцем де не лише армійські спортсмени, а й усі охочі зможуть оздоровитися та підтримати на належному рівні свою фізичну форму», – повідомило сьогодні, 17 листопада, Військове телебачення України. подробиці – в його відеосюжеті:

Натомість у мiнiстерство молоді та спорту України розповіли:

«Міністр молоді та спорту Ігор Жданов взяв участь у відкритті оновленого 25-ти метрового критого басейну львівської навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України. У церемонії також взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, начальник управління спорту міністерства оборони Юрій Фіногенов, голова благодійного фонду «Спортивна країна» Дмитро Бублик. Ігор Жданов зазначив у своєму вітальному слові: «Завершення реконструкції цього басейну та його відкриття – це безумовно велика подія в житті області, міста та цілої України. Тому що ми отримуємо додаткові можливості для розвитку водних видів спорту. Я вдячний міському голові Львова Андрію Садовому, голові ОДА Олегу Синютці та меценату Дмитру Бублику за вагомий внесок в цю справу. Хочу також особисто висловити подяку Міністру оборони Степану Полтораку, який щиро вболіває за спорт і завжди приділяє дуже велику увагу спортсменам-військовослужбовцям». 

На переконання міністра, лише об’єднавши зусилля міста, області та уряду можна зробити так, щоб в Україні відроджувалася спортивна інфраструктура і цей процес уже розпочався. Ігор Жданов наголосив: «У мене є мрія, щоб в кожному обласному центрі було відновлено та працював повноцінний міський стадіон і басейн. Щоб місцеві мешканці та їх діти займалися спортом та оздоровлювалися. Тому що здоров’я – це запорука успіху української нації». 

Він також нагородив почесними грамотами та відзнаками Мінмолодьспорту спортсменів-військовослужбовців та працівників бази. Зокрема, Ігор Жданов особисто вручив посвідчення заслуженого майстра спорту України з сучасного п’ятиборства Андрію Федечко.

Окрім того Міністр взяв участь у нагородженні переможців та призерів дитячих змагань з плавання, які пройшли в оновленому критому басейні. Загалом весь наявний на базі комплекс включає всебе відкритий 50-метровий басейн, 25-метровий басейн для стрибків уводу таводного поло, атакож 25-метровий критий басейн.

Завдяки допомозі благодійного фонду «Спортивна країна» починаючи з2011 року всі вони були реконструйовані. На це було витрачено близько 11мільйонів гривень».

Про це повідомили в прес-службі мiнiстерства молоді та спорту України. Натомість у прес-службі мiнiстерства оборони України розповіли :

«Сьогодні у Львові відбулось урочисте відкриття 25-метрового критого басейну навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони України. В церемонії взяли участь міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, начальник управління спорту міністерства оборони України полковник Юрій Фіногенов, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, голова благодійного фонду «Спортивна країна» Дмитро Бублик.

Відкрив урочистості начальник навчально-спортивної бази літніх видів спорту підполковник Руслан Сеник, який зазначив, що комплекс плавальних басейнів тоді ще Спортивного клубу армії було збудовано у далекому 1964 році. Він включає в себе відкритий 50-метровий басейн, 25-метровий басейн для стрибків у воду та водного поло, а також 25-метровий критий басейн.

Завдяки допомозі благодійного фонду «Спортивна країна», починаючи з 2011 року, всі вони були реконструйовані. Загалом на всі роботи було витрачено близько 11 мільйонів гривень.

Далі відбулось нагородження кращих спортсменів та працівників навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони України відзнаками Міністра оборони України, міністра молоді та спорту України, голови Львівської ОДА та міського голови Львова. Після цього почесні гості розрізали символічну стрічку перед входом до басейну, та дали старт першим дитячим змаганням в оновленому корпусі.

За словами підполковника Руслана Сеника, завдяки роботі меценатів, у Львові відновлено школу стрибків у воду та водного поло. Також на цій військово-спортивній базі матимуть змогу безкоштовно займатись всі учасники АТО.

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з місця події. Раніше в прес-службі обласної державної адміністрації розповіли  «Щоденному Львову» 

«У п’ятницю, 13 листопада, на навчально-спортивній базі літніх видів спорту МО України (СКА на вулиці Клепарівська, 39а) урочисто відкрили реконструйований 25-метровий критий плавальний басейн. Відтепер заняття з плавання для учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, триатлону, водного пола, стрибків у воду та сучасного п’ятиборства відбуватимуть вже в оновленому водному комплексі.

«Критий басейн оснащений 25-метровою ванною на чотири доріжки, ванною для навчання плавання 8 х 4 метрів та працює 280 днів на рік. В приміщені також є тренажерних зал на 25 осіб, роздягалки та душові. За день басейн може відвідати понад 800 людей.

Участь в урочистому відкритті критого комплексу взяли міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий та керівництво Міністерства оборони України. Зокрема керівник області зазначив під час виступу: «Сьогодні ми по-іншому дивимось на наші збройні сили, тому що воїн перемагає не лише завдяки сучасному озброєнню, а й своєю фізичною підготовкою та силою духу. Надзвичайно приємно, коли завдяки благодійникам, позиції Міністерства молоді та спорту, ми відроджуємо такий сучасний комплекс, де, я переконаний, укріплятимуть свій фізичний стан не лише військовослужбовці, а й мешканці Львівщини».

Окремі слова подяки Олег Синютка висловив начальникові навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України Руслану Сенику. З нагоди відкриття також відбулось вручення нагород та відзнак особовому складу навчально-спортивної бази літніх видів спорту від міністра молоді та спорту України, голови Львівської ОДА та Міністерства оборони України.

НСБ ЛВС Міністерства оборони України має державний статус бази олімпійської підготовки та унікальні навчально-тренувальні комплекси: спортивно-стрілецький комплекс, легкоатлетичний манеж з велотреком, базу сучасного п’ятиборства, стадіон, універсальну спортивну базу, комплекс плавальних басейнів (відкрити та критий), спеціалізований зал гімнастики. Комплекс басейнів збудований ще у 1964 році.

До його складу входить відкритий плавальний басейн з підігрівом на 8 доріжок, стрибкова ванна на 25 метрів з підігрівом на вісім доріжок та стрибкова вишка, а також критий басейн на 25 метрів. На даний момент 25 метрова ванна та вишка при басейні створюють унікальний спортивний комплекс єдиний в Україні, який дозволяє проводити усі навчально-тренувальні збори збірної команди України та всеукраїнські змагання зі стрибків у воду».

Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 13 листопада, «Щоденному Львову»:«Сьогодні відбулося відкриття реконструйованого 25-метрового критого плавального басейну Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України». Міський голова Львова Андрій Садовий вручив монету Митрополита Андрея Шептицького Дмитру Бублику – меценату, за кошти якого було відновлено басейн. З нагоди відкриття 25-метрового критого басейну Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України міський голова Андрій Садовий також нагородив: заступника начальника бази й начальника її навчально-методичного відділу – майора Володимира Віталійовича Михайлова, тренера спортивного взводу спортивної роти – прапорщика Юрія Мироновича Бурбана, старшого водія автомобільного відділення – старшого солдата Олександра Олександровича Кузьменка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів