У Львові відкрили першу в Україні Академію боксу

22:28 22 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У суботу, 22 вересня, У Львові відбулося урочисте відкриття першої в Україні Академії боксу імені Андрія Котельника.

Про це повідомили в суботу, 22 вересня, в прес-службі Львівської ОДА,  де також розповіли: «Новостворена академія відрізняється від боксерських клубів та шкіл, які сьогодні працюють тим, що молоді спортсмени, які вже досягли певних висот – переможці турнірів, чемпіонатів, різного роду змагань, можуть бути зараховані до академії автоматично, без іспитів. Серед основних напрямків діяльності Академії – проведення селекційної роботи, організація спільних заходів, змагань і навчально-тренувальних зборів, покращення соціально-побутових умов спортсменів, зокрема тих, які входять в когорту топових».

«Навчання проводитимуть у одному із найсучасніших залів для тренувань в Україні на двох рингах. Одночасно тут можуть тренуватись до 40 боксерів. Академію боксу створили на базі Львівського училища фізичної культури. Участь у заході взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка», – поінформували також в облдержадміністрації.

Очільник області зазначив: «Андрій Котельник – видатний українець, який все, що у житті здобув, передає тим, хто навколо. Наша держава – це мільйони людей, частина з яких є тут, на Львівщині, інші за тисячу кілометрів захищають нашу країну, одягнені, озброєні, щоб ми тут могли працювати. Зичу дочекатися, щоб ваші вихованці стояли на вершині п’єдесталу, коли підніматиметься наш прапор і звучатиме гімн, а ви згадуватимете день відкриття Академії».

А срібний призер Олімпіади 2000 року, чемпіон світу в напівсередній ваговій категорії за версією «WBA», кавалер Орденів «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступенів Андрій Котельник наголосив В Академії навчатимуться учні, починаючи з восьмого класу. Я мріяв про маленький зал, а отримав зал європейського рівня, який за п’ять років перетворився в Академію боксу. Наша мета виховати майбутнього олімпійця, щоб ми здобули олімпійську золоту медаль».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів