У Львові відбудуться перші офіційні змагання з кіберспорту «DOTA 2»

17:13 11 листопада 2020 р.

Фото до новини

Призовий фонд становить 100 тисяч гривень. Турнір розпочнеться 18 листопада о 18.00, реєстрація учасників вже розпочалась.


Відео: Львівський пресклуб

У змаганнях можуть взяти участь як команди, так і індивідуальні гравці. А подати заявку можна за таким посиланням: http://cybersportlviv.com.ua/

Про це розповіли організатори турніру під час брифінгу у Львівському пресклубі, пише Dailylviv.

- Реєстрація є безкоштовною, – повідомив один з організаторів «DOTA 2» Кирило Шкроб. – Мушу зазначити, що такого масштабного турніру у Львові ще не проводили, адже до змагань плануємо залучити близько 130 тисяч гравців зі Львова та області. Ми не робимо ні вікових, ні жодних інших обмежень, це - любительський турнір, але ми упевнені, що після його завершення знайдемо справжніх професіоналів своєї справи, які зможуть представляти Україну на престижних міжнародних змаганнях.

Інший співорганізатор, Ігор Мартинюк, нагадав, що на найпершому Чемпіонаті світу з кіберспорту 2011 року перемогла українська команда, а в її складі був львів’янин.

- Зараз Україна посідає 5-те місце в світі з розвитку кіберспорту. І, безумовно, багато талантів є тут, у Львові, – наголосив він.

Змагання «DOTA 2» відбудуться за підтримки Олег Синютки, народного депутата України, кандидата на посаду голови Львівської ОТГ. Саме він залучив до них спонсора, який наразі забажав залишитись у статусі інкогніто.

- У Львові є потужний ІТ-кластер і вже під час змагань ми його побачимо, – сказав Олег Синютка.

Сам турнір він вважає надзвичайно важливою подією, яка дасть можливість великій кількості людей продемонструвати свої здібності у кіберспорті, що його у  вересні 2020 року офіційно внесли до реєстру видів спорту. Відтак, для деяких учасників львівські змагання «DOTA 2» стануть стартовим майданчиком у великий світ кіберспорту.   

- Те, що Львів є столицею ІТ-індустрії, не викликає сумніву. Але влада повинна не лише споживати результати діяльності цієї індустрії, а, насамперед, розвивати її. Такі змагання в нашому місті стануть традицією. А загалом наша мета полягає в тому, щоби вже дуже скоро Львів прийняв Чемпіонат світу із кіберспорту. Усі можливості для цього є, – наголосив Олег Синютка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів