У Львові стартувала Шкільна ліга зі шахів (оновлено: відео)

21:30 21 грудня 2015 р.

Фото до новини

На вулиці Липинського змагаються близько 250 юних спортсменів різних міст України.

«Сьогодні в приміщенні готель «Вольтер» на вулиці Липинського, 60а у Львові розпочалася Шкільна ліга зі шахів, участь у якій беруть близько 250 школярів зі Львова та з інших міст України», – повідомили сьогодні, 21 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також передусім цитують сказане з цього приводу міський головою Львова Андрієм Садовим:

«Доброго дня, майбутні чемпіони! Дуже приємно, що поруч зі мною стоять наші діючі чемпіони, наші дівчата, які виборюють найвищі в світі нагороди. Якщо ви хочете бути крутими – маєте бути мудрими, а щоб бути мудрими – треба багато над собою працювати.

Власне, шахи дають можливість передбачають кроки, прогнозувати, що буде завтра і після завтра, думати. Я би хотів, щоб ви були талановиті та здібні, щоб через мудрих дітей ми мали найкраще місто в світі – місто Львів!

Наше місто має дуже багато зробити для того, щоб Україна була талановитою і мудрою.

Я бажаю всім вам перемог, бажаю вам бути активними і працювати над собою, а всім, хто долучився до цього чемпіонату, бажаю процвітання, а нашим дівчатам-чемпіонкам бажаю нових перемог». 

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 21 грудня, «Щоденному Львову»:

«Привітати юних шахістів завітали і сестри Музичук. Зокрема, львів’янка Марія Музичук, яка є чинною чемпіонкою світу з шахів серед жінок, зазначила: «Вітаю усіх! Приємно бачити таку кількість учасників, адже коли я була у такому віці, то таких турнірів не було. Тут ви нас випереджуєте. Я справді вірю, що хтось з вас досягне великих успіхів у шахах і ми вкотре доведемо, що шахова школа Львова є найкращою в світі. Бажаю всім успіхів, гарної гри і нехай переможе сильніший».

Своєю чергою, Анна Музичук зауважила: «Дуже приємно, що пройшло два місяці з моменту оголошення про Шкільну лігу, а вже стільки дітей беруть участь». 

Натомість чемпіон України зу шахів Андрій Волокітін зазначив: «Такі заходи є дуже добрим прогресом для розвитку дітей як шахістів. Програма шахів у школах Львова – величезний крок вперед та прогрес у розвитку шахів. Коли я був школярем, у нас, на жаль, таких турнірів не було. Це дуже добрий прогрес для розвитку дітей як шахістів. Тому хочу побажати усім успіхів і роботи над собою для досягнення шахових вершин».

Міський голова Львова Андрій Садовий також наголосив: «Шахи є тим спортом, який розвиває можливість прогнозувати, прораховувати та аналізувати свої майбутні кроки як в грі, так і в житті. Нічого подібного в інших містах Україні немає, саме тому у Львові є найбільше шахових чемпіонів. Кожна дитина, яка навчається в школі, повинна грати в шахи, адже в цьому випадку рівень успішності зростає на порядок. Ми живемо в світі, який є непередбачуваним, тому дуже важливо, щоб діти вчились думати, щоб вони могли прораховувати ходи в шахах і в житті на багато кроків наперед. Ми, як місто, максимально інвестуємо в це кошти, я би хотів, щоб й інші міста пішли за прикладом Львова, адже нам потрібні мудрі українці, якщо ми хочемо збудувати мудру державу».

Нагадаємо, що відповідно до Програми розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 років з вересня у всіх школах міста працюють шахові гуртки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів