У Львові розпочався чемпіонат України з триатлону

15:10 12 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 12 квітня, на території водного майданчика Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МОУ відбулось урочисте відкриття чемпіонату України з триатлону в приміщеннях і другого етапу Дитячої триатлонної ліги.

Про це повідомили прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Цього року для підвищення спортивної майстерності та участі у боротьбі за титул чемпіона України, прибуло понад 350 атлетів, які представлятимуть збірні команди дев’яти областей України й Києва».

Натомість у Федерації триатлону України поінформували: «Змагання відбудуться серед чотирьох вікових груп – кадети, юнаки, юніори та дорослі спортсмени. Також в рамках цього старту відбудеться Другий етап Всеукраїнських змагань «Дитяча триатлонна Ліга» для юних триатлетів 2006-2010 років народження. Щодо спортсменів групи Elite, то найближчими вихідними – згідно заявки – ми очікуємо на виступ таких майстрів українського триатлону, як Олексій Сюткін, Маргарита Крилова, Іван Меньшиков, Сергій Костенко, Софія Прийма та інші».

Головний тренер збірної України з триатлону Едуард Панарін зазначив: «Це перший контрольний внутрішній старт. Він передусім покликаний продемонстрували, як добре підготували тренери свої команди на передсезонних зборах. Якраз і програма для такого завдання дуже сприятлива – ми робимо роздільний старт по видах. Але для тієї таки юнацької вікової групи цей чемпіонат України є по суті нормативним – вони мають виконати певні нормативи і довести, що можуть прогресувати і показувати в перспективі пристойні результати. І якщо молоді триатлети не виконують мінімальних нормативів в плаванні та на бігу – я навіть поки не акцентую на вело – то подальша підтримка таких спортсменів при нашому скромному фінансуванні не бачиться раціональною».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів