У Львівській міськраді ініціювали створення «Народної команди «Карпати»

14:20 13 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

ЛМР запропонувала співпрацю футбольному клубу «Карпати» та ініціювала створення народної команди.

Про це повідомили в четвер, 13 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що ідповідне рішення було прийнято сьогодні, 13 лютого, на сесії Львівської міської ради. Міський голова Андрій Садовий зазначив: «Футбольний клуб «Карпати» – це структура, яка завжди була гордістю громади. Я розумію сьогоднішню непросту ситуацію, засновники чомусь не фінансують зараз цей клуб. Можливо дійсно пора взятися до ідеї створення народної команди. Тут важливо почути думку львів’ян, має буди публічне обговорення. Сьогоднішня ухвала – це старт цього процесу. Можливо сьогодні ми почнемо новий етап розвитку нашого славного футбольного клубу».

Андрій Садовий також розповів: «Футбольний клуб користується земельною ділянкою, вони отримали в оренду за одну гривню від міста стадіон і так буде й надалі. Львів любив «Карпати», любить і буде любити. Це дуже важлива ухвала. Ми даємо чіткий імпульс від громади міста – ми за «Карпати», за футбол. Це довга дорога, яка передбачає складні рішення, але ми до них готові».

У Львівській міськраді також повідомили: «Відтак, зважаючи на давню історію львівського футболу, яку символізує футбольний клуб «Карпати», необхідність всебічного розвитку футболу у місті Львові та керуючись Законом України, Львівська міська рада ухвалила:

1. Підтримати ініціативу громадськості щодо створення «Народної команди «Карпати» у формі, яка буде визначена окремим рішенням міської ради.

2. Визначити основними умовами створення «Народної команди «Карпати»:

безоплатна передача корпоративних прав ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати» у власність територіальної громади;

гарантія «Народній команді «Карпати» щодо продовження пільгового періоду користування спорудами стадіону «Україна», тренувальними полями та надання в оренду земельних ділянок, необхідних для їх належного функціонування на пільгових засадах;

забезпечення розвитку дитячого футболу у Львові.

Сесія доручила комісії культури, молодіжної політики та спорту спільно з управлінням спорту Львівської міської ради вивчити міжнародний досвід функціонування подібних команд та винести на розгляд сесії міської ради Програму створення «Народної команди «Карпати».

На попередньому пленарному засіданні сесії депутатам не вдалося прийняти рішення про затвердження ТзОВ «Клуб професійного футболу Карпати» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Липова, Алея, 5.

Як інформував «Щоденний Львів», 24 січня на сайті «Карпат» повідомили: «Доля футбольного клубу «Карпати» буде вирішена вже найближчим часом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів