Цього року у Львові безплатно навчатимуть плаванню 750 дітей

10:38 6 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Прес-служба міської ради конкретизує в середу – навчатимуть соціально-незахищених та обдарованих дітей.

Як повідомила сьогодні, 6 серпня, «Щоденному Львову» прес-служба міської ради, 18 серпня у Львові розпочнеться щорічна міська програма навчання плаванню. У повідомленні також конкретизують:

«Соціально-незахищені та обдаровані діти віком від 9 до 15 років матимуть змогу впродовж 10-ти безкоштовних занять навчитись плавання у професійних тренерів. Цього року програма складається з 5 етапів.

У свою чергу, етапи діляться по змінах. Перший етап складається з п’яти змін, а всі наступні – з двох. 

Упродовж кожного етапу 4 групи по 15 дітей відвідуватимуть басейн палацу спорту ЛОО ФСТ «Динамо», що за адресою: вул. Вітовського, 53 та навчатимуться плавання. На цю програму з міського бюджету виділено 300 тис. грн.

У середньому вартість одного заняття на дитину становить 40 грн. За ці кошти до програми планується залучити понад 750 дітей.

«Міська програма плавання робить великий внесок у розвиток дитини як фізичний, так і моральний. Ми намагаємось допомогти тим, хто не має змоги оплатити навчання своїй дитині. Діти щасливі та сповнені енергії, оскільки отримують 10 повноцінних уроків від професійних тренерів», – зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Нагадаємо, що минулого року з міського бюджету було виділено понад 230 тис. грн. В середньому вартість одного заняття тоді становила 38 грн. на дитину. Загалом минулого року в цій програмі взяли участь 793 дитини.

Організатором програми навчання плавання є управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та ЛКП «Спортресурс».

Довідка

15 травня 2014 року сесією Львівської міської ради прийнято ухвалу № 3315 «Програма навчання плаванню у м. Львові на 2014-2015 роки».

Відповідно до даної ухвали, 8 липня 2014 року Львівським комунальним підприємством «Спортресурс» проведено тендерні торги щодо закупівлі послуг по реалізації програми навчання плаванню у м. Львові на 2014 рік. За підсумками тендерних торгів перемогу отримало ЛОО ФСТ «Динамо».

У програмі можуть взяти участь, а відтак безкоштовно навчитись плавати та зміцнити своє здоров’я, учні з числа:

дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей;

дітей-сиріт;

дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей-інвалідів (котрі мають здатність до самообслуговування та не мають протипоказань);

дітей, які постраждали внаслідок Скнилівської трагедії;

талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, у тому числі гуртківців установ дитячо-юнацьких молодіжних клубів м. Львова;

учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд;

дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків.

Для того, аби записати дитину на програму плавання, необхідно звернутись в районний відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання або в управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради (пл. Ринок, 1, к. 521, тел. 297-58-74):

Відділ соціальної роботи Сихівського району: 254-64-56.

Відділ соціальної роботи Галицького району: 254-60-62.

Відділ соціальної роботи Франківського району: 235-22-26.

Відділ соціальної роботи Шевченківського району: 252-98-06.

Відділ соціальної роботи Личаківського району: 254-62-61.

Відділ соціальної роботи Залізничного району: 295-72-93».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів