Три спортсмени з інвалідністю зі Львівщини отримуватимуть стипендії канадського фонду

18:35 13 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Першими номінантами фонду Володимира Кузя стали Уляна Ціздин, Антон Дацко й Віктор Дідух.

«Три кращі спортсмени Львівщини – представники Львівського регіонального центру «Інваспорт», отримали сертифікати та іменні стипендії від фонду Володимира Кузя з Торонто (Канада)», – повідомили сьогодні, 13 червня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Вручили їх спортсменам з інвалідністю розпорядники фонду Віра Маланчій та Богдан Колос. Як повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба, першими номінантами фонду Володимира Кузя серед спортсменів з інвалідністю, яких визначило незалежне журі, стали майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіонка світу та Європи з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів із вадами зору львів’янка Уляна Ціздин та двоє представників Буського району – майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках, багаторазовий призер і переможець чемпіонатів і Кубків України, Європи та Світу в особистих і командних змаганнях, срібний призер літніх Паралімпійських ігор 2012 року Антон Дацко і майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, чемпіон світу та Європи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Віктор Дідух.

А відзнаку кращого тренера Львівського «Інваспорту» отримала Світлана Колеснікова. До слова, фонд, заснований 1997 року, надає фінансову підтримку талановитим студентам в Україні.

Щороку, упродовж уже 19 років, стипендіатами фонду обирають кращих студентів кількох вузів України. Цьогоріч вперше така благородна місія відбулася й для відзначення кращих спортсменів Львівщини з інвалідністю. Зазначимо, захід відбувся за активної участі керівництва управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, Львівського регіонального центру «Інваспорт», спортивної громадськості, тренерів та спортсменів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів