Троє спортсменів стартували на Львівщині у надмарафонському пробігу

11:41 30 липня 2021 р.

Фото до новини

Уранці 30 липня троє спортсменів вирушили зі Львова у надмарафонський пробіг, який триватиме до Дня Незалежності України.

Про це інформує пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.

Маршрут марафону пролягатиме через 9 областей України та завершиться 24 серпня у місті Сєвєродонецьку.

Спортсмени, змінюючи один одного впродовж дистанції у 1 388 кілометрів, бігтимуть через території Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку зібралися спортсмени, громадськість, депутати Львівської обласної та міської рад. Священнослужитель освятив прапори, які спортсмени передаватимуть з рук у руки та донесуть до фінішу.

Нагадаємо, організаторами марафону є Львівська обласна рада, Федерація легкої атлетики Львівської області та ініціативна група депутатів 1-го демократичного скликання Львівської міської ради 1990 року.

«До пробігу може долучитися кожен, - наголосив представник оргкомітету Зиновій Саляк - Спортсменів постійно супроводжуватиме автомобіль, кожних дві години вони питимуть воду, заплановані також зупинки та відпочинок».

Спортсмен Костянтин О. Билим вчора прибув до Львова із Краматорська, щоб стати учасником пробігу.

«Мені сподобалася ідея марафону – ми єдині в підтримці незалежності нашої держави. Львів – чудове місто, але я бігтиму додому і це дуже надихає та мотивує. У кожному місті нас також підтримуватимуть любителі бігу, спортивна спільнота», - розповів Костянтин.

Ірина Гримак привітала спортсменів та подякувала депутатам, які ініціюють та організовують патріотичні заходи, а також колегам з інших областей, які підтримали захід. Вона побажала, щоб українці завжди крокували лише вперед, як єдиний народ, якого ніхто ніколи не здолає.

У перші години пробігу спортсмени вирушили у напрямку до міста Золочева, що на відстані 68 кілометрів від Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів