Священик зі Львова виборов перше місце на чемпіонаті України серед духовенства

16:40 15 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: ugcc.lviv.ua

У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа завершився перший відкритий чемпіонат України серед духовенства УГКЦ зі шахів.

Про це повідомили у відділі душпастирства спорту УГКЦ, де також розповіли, що до Львова з’їхалися на чемпіонат України серед духовенства 34 учасники з цілої України – представники чотирьох семінарій, кількох монаших згромаджень, священики більшості єпархій та екзархатів України. До турніру було допущено також одну дружину священика.

Організував турнір референт відділу душпастирства спорту при комісії мирян УГКЦ – представник Львівської архиєпархії, отець Михайло Цегельський. Головним суддею турніру був суддя міжнародного класу – представник ФІДЕ Олександр Прохоров.

Традиційно турніри духовенства розпочиналися з молитви. Очолили молебень до Богородиці проректор з академічних питань Львівської Духовної Семінарії Святого Духа – отець Михайло Лесів, а також керівник відділу душпастирства спорту УГКЦ – отець Олег Кобель.

У вітальному слові священики привітали учасників і побажали перемоги. Отець Олег Кобель запропонував назвати турнір на честь Трьох Святитителів, які були одними з найвизначніших інтелектуалів свого часу і свято яких відзначалося напередодні.

Турнір проходив за швейцарською системою, були зіграні дев’ять турів. Всі результати висвітлювалися в онлайн-режимі. Змагання мали статус офіційного турніру під егідою ФІДЕ і всім учасникам нараховувалися рейтингові очки.

Переможців визначив Останній тур. Всі учасники були нагороджені грамотами, приз глядацьких симпатій отримала єдина учасниця – Ірина Сенюра із Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Також окремо було нагороджено найстаршого учасника – отця Василя Мендруня.

Кубок та медаль за третє місце отримав отець Михайло Цегельський зі Львівської архиєпархія, а друге місце виборов семінарист п’ятого курсу Львівської семінарії Валерій Купчак. Переможцем турніру одноосібно став кандидат в майстри спорту з шахів, отець Віктор Квасній.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів