Спортсменка з Львівщини виборола ліцензію у стрільбі з лука на Олімпійські Ігри у Парижі

10:54 17 червня 2024 р.

Фото до новини

Вероніка Марченко увійшла до четвірки найкращих в індивідуальних змаганнях.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

В Туреччині триває фінальний світовий кваліфікаційний турнір. Вероніка Марченко увійшла до четвірки найкращих в індивідуальних змаганнях та здобула квиток на Олімпійські ігри. На шляху до ліцензії Вероніка перемогла суперниць з Таїланду, Словенії та Словаччини.

За вихід у фінал спортсменка зустрілася з лідеркою кваліфікації – представницею Ірану, але поступилася їй. У матчі за третє місце наша атлетка перемогла суперницю з Молдови Александру Мірку з рахунком 6-4, тож здобула ще й бронзу турніру.

Загалом у змаганнях беруть участь 308 найкращих лучників світу (165 чоловіків та 143 жінки), які представляють 83 країни.

Вероніка Марченко служить в лава ЗСУ, є представницею Школи вищої спортивної майстерності та Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МОУ. Її тренує Марія Гавелко.

«Олімпіада в Парижі стане третьою в кар’єрі спортсменки. Раніше вона змагалася в Ріо у 2016 році та в Токіо у 2021-му. Вітаємо лучницю та її тренерку і щиро вболіваємо», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Додамо, що Вероніка Марченко є героїнею циклу фільмів про учасників Олімпіади в

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів