Сьогодні на Львівщині стартує веломарафон за мир та євроінтеграцію

09:18 7 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

10 велосипедистів (восьмеро дітей і двоє дорослих) здійснять подорож з українського містечка Соснівка до польського містечка Освенцім і назад, долаючи відстань у 1245 кілометрів.

У п’ятницю, 7 серпня, на Львівщині розпочинається дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України» (Україна-Польща). У рамках проекту 10 велосипедистів (восьмеро дітей і двоє дорослих) здійснять подорож з українського містечка Соснівка до польського містечка Освенцім і назад, долаючи відстань у 1245 кілометрів.

У Львові юні марафонці будуть в суботу, 8 серпня. Цього дня о 12.00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться брифінг для ЗМІ.

За 24 дні веломандрівки діти зустрічатимуться на маршруті зі своїми ровесниками, представниками влади та громадських організацій. В Освенцімі діти відвідають державний музей «Аушвіц – Біркенау» – всесвітньовідомий символ війни.

В місті Затор, що поруч, діти відвідають найбільше у Польщі дитяче розважальне містечко – символ миру і щасливого дитинства. Вони також ознайомляться з багатьма іншими об’єктами туристичної інфраструктури Польщі, що траплятимуться на маршруті.

Організатор дитячого веломарафону – Благодійний Фонд «Еко-милосердя» за підтримки Сокальської районної ради. Керівник проекту, президент БФ «Еко-милосердя» Павло Савчук, зазначив: «Мета акції, перш за все, у тому, щоб організувати літній відпочинок та оздоровлення дітей, виховувати в них найкращі людські риси, формувати здоровий спосіб життя, налагоджувати зв’язки з молоддю сусідньої  європейської країни – Польщі, та показати європейські стандарти життя. Також діти хочуть зробити свій внесок в боротьбу за мир, а саме – привернути увагу української та польської громадськості до процесу європейської інтеграції України та необхідності миру для Європи».

Фінішуватимуть вони 30 серпня в місті Белз, де візьмуть участь у Європейських Днях Добросусідства «Белз – Корчмин, Україна – Польща».

БФ «Еко-милосердя» неодноразово організовував подібні дитячі велотуристичні заходи. Найбільші з них: 1-й Транскарпатський дитячий велопробіг «Буг – Уж» (825 кілометрів, 16 днів, 16 учасників), 2-й Транскарпатський дитячий велопробіг «Соснівка-Говерла-Соснівка» (22 дні, 22 учасники, 1200 кілометрів), 1-й Трансєвропейський дитячий веломарафон «Україна-Атлантика» (вісім країн Європи, 3500 км, 61 день, 16 учасників). До 20-річчя відновлення незалежності України діти здійснили веломарафон «Хочемо жити в незалежній Україні» – 2272 кілометрів за 32 дні.

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів